Tomas Risbecker ny VD för Svolder

 


Som meddelats för längesedan skall Ulf Hedlundh sluta. Ulf som var med och grundade Svolder på 90-talet och varit VD fram till nu. Idag tar Tomas Risbecker över som VD för investmentbolaget.

Att just Risbecker skall bli VD är också känt sedan tidigare. Det meddelades i höstas redan. Tomas Risbecker kommer närmast ifrån AMF där han var ansvarig för den svenska fondförvaltningen.

Det är stora skor att fylla när man tar över efter Ulf Hedlundh. Svolder har presterat en mycket god avkastning under Hedlundhs tid som VD. Han är fantastisk Hedlundh men det skall inte förringas att det är ett team bakom Svolders framgångar. 

Nu är det ny kapten på skutan men besättningen är den samma.

Jag kommer för alltid sakna Hedlundh i Svolder men nu blickar jag framåt och har tro på att bolaget kan prestera bra även framledes.



3 kommentarer:

  1. Hej,

    Känner du till någon utdelande Usa/global fond som går att köpa på Avanza?

    Såg att några av SEB inte är möjliga längre.

    Eller är typ Franklin global eller Franklin us dem ända vettiga?

    Mvh P

    SvaraRadera
    Svar
    1. VUSA och FUSD är nog de två populäraste USA fonderna, VUSA följer S&P 500 medans FUSD följer ett Quality Income Index. Populäraste globalfonderna är nog VGWD och VGWL, VGWD följer ett högutdelande världsindex på 1600+ bolag medans VGWL är i princip en helt vanlig global indexfond. Alla dessa finns på Avanza och där kan du se utdelningarna. Finns mycket skrivet om dessa ETFer om du googlar lite :)

      Radera
    2. (Namnen är bara förkortningar så det ska vara lätt att söka på på Avanza)

      Radera

Emilshus rapport Q1 2024 - Höjd prognos

  Reklam: Inlägget innehåller reklamlänk till Avanza. Idag var det dags för fastighetsbolaget Emilshus att presentera sin rapport för det fö...