Köpt fler Atlas Copco

 




För ett antal år sedan gjorde jag en stor satsning i Atlas Copco och fick en mycket god avkastning på den affären. Jag valde att ta hem den vinsten och att ta fortsatt exponering i Atlas via fler aktier i Investor. Det är ett makalöst bra bolag Atlas Copco som är en stor bidragare till Investors goda avkastning.

I början av det här året tog jag in ett litet gäng Atlas igen och har gjort några kompletterande köp sedan dess. Det blir en extra exponering i Atlas Copco vid sidan av mina Investor som jag behåller och köper fler. Denna gången blir det bara ett litet innehav och jag siktar på att lägga pengarna i Investor i huvudsak. Upp till cirka 1 procent av portföljen tänkte jag vikta Atlas på sikt. Min vanliga viktning för enskilda bolag är i spannet 1-3 procent.

Visst får jag ytterligare lite exponering i Atlas via fonder som jag äger men det är bara en liten bonus.

Atlas Copco presterar uthålligt mycket hög avkastning på eget kapital. Omsättning och vinst ökar stadigt över tid. Jag är övertygad om att de kan fortsätta på det viset länge till. Jag köpte igår fler Atlas Copco till en kurs strax under 115 kronor. Värderingen är nu lägre än historiska snittet och framtiden ser ljus ut.

På avdelningen onödigt vetande vill jag nämna att jag beställt ett fysiskt exemplar av Atlas Copcos årsredovisning som jag läser ibland på kvällarna när jag lägger mig. Vill man ha ett fysiskt ex av en årsredovisning är det bara höra av sig till respektive bolag så löser de sannolikt saken snabbt och smidigt.



8 kommentarer:

  1. Hej, ja jag tror också på Atlas och du gör nog rätt där, jag äger en dem med men vill ha högre DA.
    Har du kollat något på Peab vet att du kastade ut dem när de upphörde med utdelningen.
    Jag har börjat köpa tillbaka lite nu när de ligger på en fin nivå.
    JG

    SvaraRadera
  2. Jag vill inte låta kritisk men fortsätter du bara med dina köp av Investor så får du ju rabatt på dina Atlas. Varför köpa till fullpris?

    Kalle

    SvaraRadera
    Svar
    1. Tjena Kalle,
      En investering i Investor är så mycket mer än Atlas. Det är bara 13 procent Atlas man får för pengarna då. Jag vill ha mer exponering i Atlas och då är det rimligt att köpa just det.

      Mvh petrusko

      Radera
  3. Förr fick man alltid årsredovisningen hemskickad automatiskt, har de slutat med det? (Äger inga aktier numera)

    SvaraRadera
    Svar
    1. Nästan alla bolag har slutat skicka hem fysiska årsredovisningar. Med miljö och kostnad i tanken. Den som vill ha fysisk meddelar det så löser det sig.

      Mvh petrusko

      Radera
  4. Hej,

    Fel tråd men jag prövar.

    Såg att Nordnet har 80% belåning på vissa globala utdelande etfer men Avanza har 0% belåning på samma produkt.

    Vet du varför det är så?

    Mvh P

    SvaraRadera
    Svar
    1. Tjena,
      Belåning är en risk för mäklaren/banken. Alla gör de olika bedömning av risker i sitt erbjudande. Det är anledningen att Avanza har annorlunda belåning på vissa produkter.

      Mvh petrusko

      Radera
    2. Tack,

      Jag mailade och frågade också.
      Dom ska se över belåningen på etfer under våren här tydligen.

      Men vad det resulterar i är ingen som vet.

      Radera

Jag har tagit hem en fin vinst i Corem pref

  I höstas tog jag in en stek Corem Property Group preferens när mycket pekade på ett förändrat ränteläge och därmed andra förutsättningar f...