Sagax har sålt i Cibus

 


Igår skrev Nyhetsbyrån Direkt att Sagax sålt cirka 400.000 stycken aktier i fastighetsbolaget Cibus. Ägandet har således gått ifrån 5,7 till strax under 5 procent.

Det här behöver inte betyda någonting. Det kan betyda att Sagax generellt ser över sitt korsägande i sektorn. Det skulle kunna betyda att Sagax finner specifikt Cibus icke önskvärt att äga längre.

Ja man kan ju spekulera till höger och vänster om en eventuell betydelse. Det kan betyda ingenting och det kan betyda många saker. En sak det INTE kan betyda är något särdeles positivt. Alltså det skulle kunna finnas olika scenarion som fått Sagax att sälja men det är svårt att hitta en anledning som är riktigt positiv. 

Innebörden av Sagax sälj kan vara ingenting eller negativ kan vi summera. 

Sagax står starkt och ägandet i Cibus är en liten peng för dem. Den lilla slanten de nu frigjort handlar nog inte om att de behövde pengarna utan sannolikt att de ser över ägandet. Jag tror att Sagax kommer avyttra hela sitt ägande i Cibus.

Själv äger jag fortsatt Cibus och följer utvecklingen i bolaget. Jag har minskat innehavet för att hålla nere mitt risktagande. Generellt sett är det nog så att det för den långsiktige finns en del fina köplägen i fastighetssektorn nu. Om det är just Cibus låter jag vara osagt men generellt sett är det låga värderingar nu och investerare är negativa till sektorn. Det är i sådana tider man kan göra de bästa köpen. Inte när alla älskar fastigheter och aktier handlas på idiothöga värderingar. 



2 kommentarer:

  1. Var SAGAX en av de som deltog i nyemissionen?

    SvaraRadera
    Svar
    1. Tjena,
      Nej Sagax nämns inte bland de som deltog i nyemissionen.

      Mvh petrusko

      Radera

Jag har tagit hem en fin vinst i Corem pref

  I höstas tog jag in en stek Corem Property Group preferens när mycket pekade på ett förändrat ränteläge och därmed andra förutsättningar f...