Video med Industrivärdens VD

 

Aktiespararna har nyligen haft ett event de kallar för Stora Aktiedagarna. Det är som vanligt främst diverse småbolag som har en fantastisk manick och inte tjänar pengar men så var också Industrivärdens VD Helena Stjernholm där och pratade.

Det hela filmades och finns på Youtube som en enda megalång video. Om du startar klippet ovan så kickar det igång där Stjernholm kommer in och du slipper allt det andra. Stjernholm pratar Industrivärden i cirka 30 minuter.


9 kommentarer:

 1. Länken funkar inte för mig, kan du berätta vilken tid som Industrivärlden börjar vid?

  SvaraRadera
 2. Har lyssnat på inlägget. Helena Stjernholm verkar vara en trevlig person. Den person som intervjuar är respektfull och ställer inga frågor som kan göra att det skapas dålig stämning i lokalen. Det kostar mer än 100 miljoner att driva Industrivärden. Vad gör denna förvaltarorganisation en måndag förmiddag? Varför behåller man Ericsson? Tycker hon svävar på målet här. Om det nu är så värdefullt att ha få innehav tycker jag man säljer Ericsson och fokuserar på de övriga. Då blir man ännu duktigare. Jag skulle kunna driva detta för 10 miljoner.
  MvH Lars

  SvaraRadera
 3. Skall kolla på den.

  SvaraRadera
 4. Skall kolla på det hela. Intressant.

  SvaraRadera
 5. Hej,

  Kanske fel info för fel inlägg men jag prövar.

  I ditt inlägg om aktiespararna direktavkastning B så skriver du om att Da ca är 5.9% och en indikation för vad utdelningen kan tänkas bli nästa år.

  Utifrån vad jag fick som svar från fondbolaget så delar dom tydligen ut 2023 vårens utdelningar till sommaren juni/juli och höstens utdelningar kommer på nästa års utdelning.

  Rätta mig gärna om jag fått fel information men det var så jag uppfattade den från dem när jag frågade om sommarens utdelning baserade sig på föregående års utdelningar.

  Vill bara hjälpa till så inget klagomål alls.

  Mvh P

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tjena,
   Nu till sommaren delar de ut utdelningar de tagit emot sedan förra utdelningsbeslutet. De beslutar om utdelning alldeles innan den betalas i juni och utdelningar fram till dess ingår i sommarens utdelning. Allt som kommer efter det hamnar på utdelningen fonden betalar i juni 2024.

   Utöver att det är lite svårt att spå utdelningen av den anledningen så viktas dessutom fonden om varje år i mars vilket ytterligare förändrat utdelningen som tickar in till dem.

   Jag tänker att utdelningar generellt sett stiger över tid och så bör det bli i den här fonden även om det kan bli lite slagit från ett år till ett annat.

   Mvh petrusko

   Radera
  2. Hej,

   Tack det klargjorde saken bättre.

   Jag trodde tidigare att den baserades på förra årets utdelning.

   Skickade även en intressant fråga angående just ditt nya inlägg om faktabladen.

   I faktabladet står det ju att hela beloppet kan gå förlorat som för all typ av investering.

   Men är det verkligen möjligt egentligen?

   Det skulle innebära att alla bolag i fonden går i konkurs samtidigt.

   Alternativt att bolag efter bolag på Stockholmsbörsen går i konkurs en efter en så att det tillslut inte finns några kvar.

   Konstig reflektion kan tyckas men lite intressant då jag anser att det näst intill är omöjligt att fonden kan gå under.

   Möjligen om det bryter ut ett totalt världskrig där alla blir drabbade och allt blir förstört.

   Jaja en konstig reflektion.

   Mvh P

   Radera
  3. Tjena,
   Som du är inne på är det oerhört osannolikt att hela fondens värde skulle utraderas. Om så skulle ske är en fond det minsta av våra bekymmer. Då är det närapå jordens undergång. Andra världskriget tex lämnade endast ett litet jack i börskurvan.

   Mvh petrusko

   Radera

Ingen avkastning i räntefond

  Grafen ovan visar avkastningen i en populär räntefond de senaste 5 åren. Minus 3,8 procent har man fått totalt på 5 år. Att jämföra med bö...