Utdelning spikad i Franklin FLXD

 


Nu är decembers utdelning spikad i den börshandlade fonden FLXD ifrån Franklin Templeton. Inte helt ovanligt tyvärr bland börshandlade fonder så dyker infon upp på sajten efter att X-dag redan varit eller samtidigt. Så är det i detta fallet.

Med X-dag 12 december är utdelningen på 0,1977 euro och pay date är 22 december. Som vanligt med utdelningar i utländsk valuta så dröjer det väl någon dag extra innan vi ser den på vår depå.

Årets decemberutdelning är en aning lägre än förra året men det slår lite olika mellan kvartalen. I år blev utdelningen i juni rackarns rejäl och tack vare den blir årets utdelning totalt sett större än året innan. Apropå olika stor utdelning de olika kvartalen vill jag påminna om att nästa utdelning, den i mars är det tillfälle då den är som allra minst (2022 var den 0,1297 euro). Bra att vara förberedd på det att det är en liten utdelning i mars men den följs av juni som är den fetaste.

För 2022 landar utdelningen totalt på 1,2952 euro jämfört med 1,21 euro för 2021.

Fonden handlas nu till kursen 24,9 euro vilket ger en direktavkastning om 5,2 procent.

Läs mitt inlägg med mer info om Franklin European Dividend ETF: https://petrusko.blogspot.com/2022/01/franklin-libertyq-european-dividend-etf.html?spref=tw

6 kommentarer:

 1. Notera att denna ETF byter namn

  Från och med den 1 december kommer 10 ETF:er att se Liberty och LibertyQs varumärken tas bort från sina namn, medan LibertyShares namn kommer att tas bort från dess övergripande plattform.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tjena,
   Tack för input det glömde jag och skrev gamla namnet.

   Mvh petrusko

   Radera
  2. Vet du varför dom byter namn? O vad blir det nya? :)

   Radera
  3. Tjena,
   De gör sitt varumärke tydligare och skippar bara en del. Nu är det rätt och slätt Franklin European Dividend mot tidigare Franklin LibertyQ European Dividend.

   Mvh petrusko

   Radera
 2. Är du säker på utdelningen i denna, på Franklins sida hittar jag siffran 3.27%.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tjena, Ja jag är säker och du kan enkelt verifiera det genom att räkna på saken. De senaste 4 utdelningarna delat på fondkursen.

   Franklin har ett dumt automatiserat system där du sett 3,27%. Det systemet verkar bara räknar utdelningarna hittills i år och det har inte fått in den sista utdelningen.

   Mvh petrusko

   Radera

Kvalitetsbolag + Investmentbolag i ett

  Senaste veckan har jag skrivit om att investera i fantastiska bolag och idag tänkte jag kort lyfta fram en mäkta fin kombo. Det är en bra ...