Realty Income höjer utdelningen

 


Igår kväll svensk tid meddelade Realty Income att de höjer månadsutdelningen. Förra året kom de med en lite större höjning i slutet av året men så blev det inte i år. Jag hade för mig att de gjort det flera år i rad men kollade historiken nu och det har varit lite olika.

De brukar höja utdelningen minst 4 gånger per år varav det blir flera pyttesmå och ofta är det en lite större. Alla utdelningar för 2022 är nu avklarade varav den sista betalas ut nu i dagarna. I år blev det bara en rad mindre höjningar och utdelningstillväxten mot året innan är mager. Långt under det historiska snittet om drygt 4 procent utdelningstillväxt.

 Utdelningen höjs till $0,2485 per månad mot tidigare $0,248. X-dag är 30 december och pay date är 13 januari. I årstakt summerar den nya utdelningen till $2,982 vilket ger en direktavkastning om 4,6 procent på gårdagens stängningskurs om $64,96.



3 kommentarer:

  1. Vad blir den årliga höjningen av deras DA? Deras ökningar är jäkligt små, på gränsen till tramsiga.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Det blev bara de "tramsiga" höjningarna i år. Utdelningstillväxten 2022 landade på under 1 procent.

      Mvh petrusko

      Radera
  2. Det är egentligen en kupong med låg utdelning. Bättre köpa Telenor 🇳🇴 eller Goldman Sachs BDC 🇺🇸 . Högre DA och större uppsida. 🆙

    SvaraRadera

OMX Stockholm Banks

  De svenska storbankerna har gått bra det senaste året i spåren av ett normaliserat ränteläge. Hittills i år har de presterat en god totala...