Nu har Arnhult sålt igen i Castellum

 


Förra veckan sålde Rutger Arnhult via bolag 800.000 stycken aktier i Castellum. Det är bara en i raden av försäljningar de senaste månaderna och han har gått ifrån att vara största ägare till att vara ungefär lika stor som en rad olika fondbolag mm är. Det är i spåren av hög belåning i sitt investmentbolag M2 Asset Management som han tvingats sälja tillgångar. Han har även sålt i andra bolag för att frigöra cash. För cirka en månad sedan skrev jag om att han lämnade valberedningen i Sagax varpå jag väntat mig avyttring där. Nu i dagarna har Affärsvärlden skrivit att Arnhult har sålt i princip hela sitt ägande i Sagax. 

Arnhult är VD i Castellum för att han själv hade makten att sätta sig där. Nu har bolaget en ny storägare och en rad andra aktörer är ungefär lika stora som Arnhult (strax under 5 procent). Nye storägaren Akelius har dessutom uttryckt missnöje med Arnhult. Magkänslan säger mig att han inte är VD i Castellum värst länge till.

Så här i backspegeln kan man se att Arnhult kom in i Castellum och skakade om rejält. Han fick Saxborn att sluta och visst hade jag hellre sett att Arnhult inte gick in i Castellum och rörde om där och visst hade jag mycket gärna sett att Saxborn var VD för bolaget. Nu är det inte så.

Castellum är i grunden ett bra bolag och de kommer ticka vidare oavsett om Akelius eller Arnhult är storägare. Aktiekursen är nedpressad nu men bolaget mår bra. I långa loppet tror jag fortsatt på Castellum medan det på kort sikt kan vara kyligt för fastighetssektorn på börsen.



6 kommentarer:

  1. När kommer han avgå som VD?

    SvaraRadera
    Svar
    1. Hur långt är ett snöre?

      Radera
    2. den är väll längre än ett annat snöre?

      Radera
    3. Är groddaslen vattentäta?

      Radera
    4. Ett snöre är visst rätt kort i det här fallet, ikväll meddelade han att han avgår som VD.

      Radera
    5. Arnhult har också sagt till valberedningen att han inte kommer inte att ställa upp för omval till styrelsen. Det blir ingen styrelsepost heller. Han kommer att bli en "vanlig" aktieägare i Castellum med de aktier ha har kvar,

      Radera

Cibus Q1 rapport 2024

  Reklam: Inlägget innehåller reklamlänk till Avanza. Idag släppte fastighetsbolaget Cibus sin rapport för det första kvartalet 2024. Verksa...