Rutger har sålt mer i Castellum

 


Den hårt belånade storägaren Rutger Arnhult har sålt ytterligare aktier i fastighetsbolaget Castellum där han är VD. Idag rapporterade han in avyttring om 2.300.000 stycken aktier per den 2 december till en kurs om 131,8697 kronor stycket. En affär på cirka 303 miljoner kronor.

Affären sker via M2 Asset Management AB som är det bolag där han har stor del av sina aktier.

Länk till insynsrapporteringen hos FinansInspektionen: https://marknadssok.fi.se/Publiceringsklient/sv-SE/Rapportsammanst%C3%A4llning/Index/A002N027-1?s%C3%B6kfunktion=Insyn

I oktober skapade Arnhult stora rubriker då han tvingades sälja för miljardbelopp i Castellum pga sin belåning. Köparen var Akelius och det har blivit en följetong med rubriker sedan dess. 


4 kommentarer:

 1. Jag tycker det är allvarligt när folk som påstår sig kunna branschen sätter sig i dessa situationer. Det var väl någon finansnisse på SBB som tvingades sälja aktier istället för att köpa dem pga att han var för högt belånad, och aktien störtdök i värde. Det normala att göra vid dessa tillfällen är ju annars att köpa mer... men pga belåningen blev det tvärtom. Märkligt.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tjena,
   De har varit opportunistiska och det är sådant som händer även de kunniga. Tex har fastighetsprofilen Sven Olof Johansson gedigen erfarenhet av just det här. Wallenstam var en gång i tiden riktigt illa ute de också men styrde upp skutan och har sedan dess spitzkoll på risktagandet.

   Mvh petrusko

   Radera
 2. Vem är det som köper om inte Akelius, gick ordern på öppna marknaden? Börjar själv fundera på att öka i Castellum men jag tycker nog att Arnhult-rabatten är för låg än så länge

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tjena Pelle, Den här vändan var det inte så mäktigt stora belopp som senast. Några hundra miljoner kronor. Det kan de blocka ut på ett antal aktörer. En mäklare får i uppgift att sälja steken och gör sedan jobbet med att hitta stora tagare. Private banking-kunder med lite större kapital, institutionella investerare osv.

   Aktierna gick inte över börs, inte hela steken i vart fall. Man hittade sannolikt tagare på stora delar och kanske pluttade ut en del över börsen.

   Mvh petrusko

   Radera

Slopad utdelning på Heimstaden preferensaktie

  Fastighetsbolaget Heimstaden har en preferensaktie noterad men i övrigt ägs bolaget utanför börsen. Således är inte intresset för bolaget ...