Kanske fler utdelningstillfällen i Aktiespararna Direktavkastning B

 


Det här vet jag att flera av er gillar att läsa. Det kan bli fler utdelningstillfällen i fonden Aktiespararna Direktavkastning B. Jag var i kontakt med fondbolaget Cicero angående info om just utdelning på sajten och de uppdaterade den idag. Nu är det bra info om utdelning och hur det funkar och de lade även upp en kicker att de överväger att pynta utdelning vid två tillfällen per år.

Ja jag vet att vissa av er önskar fler utdelningstillfällen och jag tror inte att de skriver så här utan att det faktiskt mynnar ut i fler tillfällen.

De har redan stöd för detta i fondbestämmelserna om man lusläser dem. Där står det att de kan besluta om ytterligare en utdelning och att den skall betalas i det fjärde kvartalet i sådana fall. Jag utgår ifrån att de inte krånglar till det utan använder det stöd de redan har. Skall det ändras i sådana dokument så skall FinansInspektionen godkänna och det kostar en liten slant också. Onödigt så jag utgår ifrån att det blir två utdelningstillfällen där det första är som vanligt där i juni och ett andra tillfälle blir i det fjärde kvartalet.

Hur det faktiskt blir får vi avvakta och se. En sak som slår mig är en osäkerhetsfaktor om de delar upp beslutet på två tillfällen. Om de beslutar om en del först och låter oss segla i blindo till fjärde kvartalet och först då får veta storleken på den andra delen. I slutändan har det så klart ingen betydelse men jag är inte förtjust i ovisshet varpå jag lutar åt att jag hoppas de i sådana fall meddelar utdelningsstorlek för de bägge tillfällena samtidigt där mot sommaren.

Länk till fondbolagets sajt för fonden. Stycket om utdelningen är längst ned. https://cicerofonder.se/fund/aktiespararna-direktavkastning/

Länk till mitt inlägg om fonden: https://petrusko.blogspot.com/2022/10/aktiespararna-direktavkastning-b.html7 kommentarer:

 1. Kul, hoppas att det blir sant för det är bra för mitt kassaflöde: Mackan

  SvaraRadera
 2. Hej,

  Det hade varit fantastiskt bra men precis som du säger och så som Xact gör så önskar man att utd meddelas 1 gång per år så att man vet.

  Har ställt frågan till Xact om utd 2 tillfällen för Xact Sverige men inte fått något svar.

  Vet du vart man hittar total avkastning för Xact Sverige?

  Mvh P

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tjena,
   Klicka på faktablad/prospekt hos din mäklare så får du upp ett dokument med 10 års totalavkastning för fonden.

   Mvh petrusko

   Radera
 3. Undrar hur de gör med Castellum, den är ju med i fondens värdepapper. Ingen utdelning på den just nu.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tjena,
   Fonden/indexet har sin årliga översyn i mars. Då har Castellum meddelat via sin bokslutsraapport att det inte pyntar någon utdelning på våren occh kanske inte något öht under året. Förmodligen åker Castellum ur fonden och något annat gött kommer in istället.

   Mvh petrusko

   Radera
 4. Hej,
  Hur hade du resonerat kring Aktiespararna Direktavkastning A kontra B för tjänstepension? Om nu båda finns tillgängliga att välja.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tjena, En tjänstepension handlar om att bygga värde fram till uttagsperioden. Under uttagsperioden råder andra regler och förutsättningar, kanske rentav strikta begränsningar i vad man kan äga då.

   Utgår från att du inte är i uttagsfas och då är det rimligt att välja A och bara låta den växa vidare automatiskt.

   Mvh petrusko

   Radera

Köpt in mig i Corem Property preferens igen

  I början av det här året sålde jag mina sista Corem Property preferens en bit över 200 kronor och ställde mig vid sidan. Läget var ansträn...