Köpt mer Franklin

 

Jag har aldrig varit ett fan av Europa som investering i generella termer. Europeiska aktier har som grupp presterat sämre än USA och Sverige historiskt sett över lite längre tidsperioder. Inte så konstigt kanske då USA och Sverige sticker ut som världens bästa börser på mycket lång sikt.

Hela Europa är inte kass för den delen och visst finns det bra bolag här och visst kan man hitta investeringsmöjligheter.

Jag gillar att sprida risken och som riskspridare kan man använda europeiska aktier. Om man därtill väljer ut ett knippe stora stadiga bolag som pyntar god ut delning så är det mitt sätt att investera i Europa. Jag gör det via en börshandlad fond ifrån Franklin Templeton med en låg avgift om 0,25 procent.

50 europeiska utdelningsaktier förpackade i en ETF. Läs mitt inlägg om fonden i länken nedan. Det innehåller bla länk till fondbolaget för fullständig info.

Mitt inlägg om fonden: https://petrusko.blogspot.com/2022/01/franklin-libertyq-european-dividend-etf.html?spref=tw

Att det här skulle vara den bästa investeringen tror jag ej. Jag tror det kan vara en rimlig investering för den som söker riskspridning och rejäl utdelning.


6 kommentarer:

 1. Hej Petrusko, vilka månader delar denna ut?

  Har du tips på något bra utdelande ETF som kan komplettera Xact Högutdelande och VDWG? De delar ut olika månader i kvartalet och jag skulle gärna kompletera med en tredje utdelnings-ETF den månaden som är kvar (första i kvartalet blir det väl, har det inte i huvudet just nu...). Om vi bortser från att utdelningsdatum är ett halvdant beslutsunderlag för investering ;)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Mar, Jun, Sep, Dec ska denna dela ut. Dvs mars och september är samma som för Xact Högutdelare men man får 2 extra månader

   Radera
 2. Vad är VDWG? vanguard vadå

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag tror personen menar VGWD ticker (kortkod) för Vanguard FTSE

   Radera
  2. Jag tror personen menar VGWD vilket är ticker (kortkod) för Vanguard FTSE All-World High Dividend Yield. Det är en en fond med knappt 2000 bolag som delar ut en gång i kvartalet.

   Radera
 3. Hej Petrusko! Vore Extremt trevligt och behövligt med en analys angående höjda skatten på ISK. Hur skall man agera, resonera - alternativ. Vad gör man? Något man bör göra? STORT tack på förhand

  SvaraRadera

Info om REITs - Amerikanska fastighetsbolag

  Jag har investerat i amerikanska REITs i många år och det är ett populärt tillgångsslag bland många investerare. Inte bara utdelningsinve...