Extra bolagsstämma i Castellum

 


Idag har Castellum sänt ut ett pressmeddelande där de kallar till extra bolagsstämma. Anledningen är att man avser utöka antalet styrelseledamöter ifrån 6 stycken till 7 och att välja in en representant ifrån bolagets största ägare: Akelius Residential Property.

Akelius är största ägare i Castellum och det är inget konstigt i det här med extra bolagsstämman. De ges nu sin rättmätiga möjlighet att utöva den makt de besitter via sitt ägande. Genom styrelsen i Castellum. 

Stämman går av stapeln den 8 december och sker utan fysisk närvaro, via poströstning.

Det har gått fort maktskiftet i Castellum. Arnhult var i trångmål och då kunde finansiellt råstarka Akelius Residential Property kliva in och köpa loss en mäkta stor post i Castellum av honom. Det hjälpte Arnhult ur hans knipa där och då men mynnade även ut i att han tappade makten i form av Castellums största ägare. Han har fortfarande kvar en hyggligt stor stek i Castellum men solklart störst är Akelius.

Castellum har nu en ny storägare vars prägel kommer sättas på bolaget framöver. 



8 kommentarer:

  1. Finns det någon risk/chans att på den extra bolagsstämman beslutar man att ställa in utdeningen i december? Den utdelningen är redan beslutat på den ordinarie bolagsstämman, men det kan man väl ändra på en extra bolagsstämma?

    Ha en bra dag

    //Krusse

    SvaraRadera
    Svar
    1. Tjena Krusse, Tack för frågan. Rent teoretiskt är det möjligt tror jag men agendan har de publicerat i samband med kallelsen och de utgår ifrån den. Man behöver inte vara orolig för det.

      Mvh petrusko

      Radera
  2. Vore det inte bättre att peta en av de befintliga ledamöterna istället för att utöka?

    SvaraRadera
    Svar
    1. Tjena, De sittande ledamöterna är valda till nästa stämma. Den nye gubben har avsagt sig arvode/ersättning fram till nästa stämma. En smidig lösning som inte kostar bolaget extra. Styrelseledamöter väljs av bolagsstämma.

      Mvh petrusko

      Radera
  3. Efter att utvär många år suktat efter den möjlighet att få ta del av Akelius kunskaper känns hans intåg i Castellum väldigt bra.

    SvaraRadera
  4. Niclas Rosengren16 november, 2022 22:56

    Saknar Saxborn.

    SvaraRadera

Jag har tagit hem en fin vinst i Corem pref

  I höstas tog jag in en stek Corem Property Group preferens när mycket pekade på ett förändrat ränteläge och därmed andra förutsättningar f...