5-hunka från Kameo till börsen

 


Jag har investerat en del hos Kameo sedan tidigare men i takt med att förutsättningarna raskt försämrades stoppar jag inte in pengar där. Jag tar ut dem snarare. Räntan tyckte jag blev allt sämre på lånen innan räntekrisen slog till och när den gjorde det tyckte jag risken var för hög för att investera hos Kameo. Det är ju inte de starkaste fastighetsbolagen som lånar hos dem och om fastighetsbolagen på börsen har det kämpigt med finansieringsbiten lär det inte vara bättre för de här bolagen som är en bit längre ut på riskskalan. När Kameo dessutom lanserade sin "Succeavgift" nyligen där de kommer ta en del av dina pengar ja då var det verkligen iskallt i min värld att investera mer där.

Anyhow, jag tittade precis till mitt konto hos Kameo och där fann jag att ett lån återbetalats varpå jag hade en femhundring ståendes där. Den tog jag ut ögona böj och skickade över till Avanza istället.

Hos Avanza lade jag in en köporder på Aktiespararna Direktavkastning b.8 kommentarer:

 1. Är otroligt sugen på den här men har du hört något om utdelning mer än 1 gång per år! Man har börjat gilla flera utdelningar per år! Tack Xact Norden högutdelande för det !
  Mvh
  Mackan

  SvaraRadera
 2. Hej,

  Satt precis och jämförde Xact norden, Xact Sverige och Aktiespararna A (B) är ju ny.

  Ser till min stora förvåning i jämförelse hos Handelsbanken på 5år har dem avkastat:
  Xact Norden avk: 41,72%
  Xact Sverige avk: 42.13%
  Aktiesparana D/S/A avk: 59.47%

  Det är stor skillnad.
  Känns ju som en bra val att vikta Aktesparana tungt för både skaplig utd samt bra avkastning.
  Just nu är Xact Norden mitt största innehav men denna jämförelse fick mig att fundera lite på om det är rätt.'
  '
  Skulle önska några tankar/reflektioner från din sida om detta.'

  Tack.

  Mvh P

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tjena P,
   Ingen 5-årsperiod är den andra lik. Den senaste 5 års-perioden innehåller en pandemikrasch som fick nordiska högavkastare att gå svagt och pandemivinnare att gå starkt. Någon ny pandemi tror jag inte de kommande 5 åren innehåller.

   Det här året när börsen går uselt har aktierna som ingår i Xact Norden Högutdelande gått mindre dåligt och presterat bättre än breda börsindex och är en del av en 5 årsperiod som kommer se annorlunda ut än den gångna.

   Aktiespararna Direktavkastning följer ett väldigt bra index. Det har anor sedan millennieskiftet och har avkastat mer än breda börsindex sedan dess. Det är en lång period av överavkastning och jag tror den kan prestera bra även i framtiden.

   Mvh petrusko

   Radera
  2. Tack så mycket =)

   Absolut det har du rätt i.

   Eftersom att det är svårt att välja kanske man ska köra 33/33/33 mellan dessa för viktning mot Sverige, då har man inte missat något i vart fall =)

   Radera
  3. I den 5-års avkastningen som du anger så är väl Aktiespararna inkl återinvesterad utdelning medans Xact fonderna har utdelningen utbetald? Borde i sånt fall förklara en del av skillnaden.

   Radera
 3. Hej,
  Har skrivit en kommentar på bloggaren z2036s sida. Där jag tipsar om ett inlägg av Investerarfysikern som borde vara obligatorisk läsning för alla som tycker det är mödan värt att lära sig något.
  MvH Lars

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tjena Lars,
   Tack för din kommentar. Det är ett bra inlägg han skrivit där Invbesterarfysikern. Jag följer hans blogg för de ofta så genomtänkta och välargumenterande inläggen.

   Mvh petrusko

   Radera
 4. Du @Lars, som är så sugen på att lära dig saker, skulle du kunna lära dig länka kanske?

  SvaraRadera

Jag har köpt mer storbank

  För en tid sedan skrev jag om min banktrippel och att jag utvärderat mitt ägande i sektorn. Jag kom fram till att om något såg det snarare...