Köpt fler Xact Norden Högutdelande

 


Gotto keep on trucking. Under året har jag regelbundet köpt mer i Xact Norden Högutdelande och idag slog jag till på ytterligare ett gäng. På 121 kronor stycket slog jag till och det är sannolikt min lägsta köpkurs i år. Med lite tur kanske det blir än lägre innan det vänder upp igen.

Jag gillar den här fonden starkt då den passar min strategi som hand i handsken. Det är sunda bolag som gör vinst och pyntar utdelning. I generella termer skulle man kunna säga att den här samlingen bolag har lägre risk än mycket annat.

I en enda investering får jag god riskspridning och fet utdelning. Fritt från bekymmer som bolagsanalys osv. Det är bara pytsa in mer pengar över tid och vara med på resan i det långa loppet.

De har justerat utdelningspolicyn och betonar nu främst att utdelningen skall spegla de utdelningar fonden tar emot ifrån innehaven. Skall de hålla sig till det torde utdelningen snarare bli högre nästa år eftersom innehaven höjt utdelningen i år. Tidigare framhöll de främst att utdelningen skulle vara kring 4,5 procent. Oavsett hur de delar ut blir totalavkastningen den samma. Det är skit samma alltså om de delar ut 4,5 eller 6 procent nästa år.

Well, jag som lever på utdelningar föredrar så klart att de inte sänker nästa år men jag klarar mig oavsett.

Läs mitt inlägg med mer info om fonden: https://petrusko.blogspot.com/2022/04/xact-norden-hogutdelande-etf.html

9 kommentarer:

 1. Gillar den här eftn mycket och ska köpa mera under hösten! Vilken vikt har den i din portfölj? Mackan

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tjena Mackan, Jag har viktat Xact Norden Högutdelande tungt och den väger cirka 25 procent i portföljen. En stadig grund.

   Mvh petrusko

   Radera
  2. Ah. då ligger vi ganska lika, har 27% på den, men troligtvis 30% vid årets slut!

   Radera

 2. Hej
  Vart kan vi läsa om justerad utdelningspolicy? Hittar inget meddelande på deras hemsida.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tjena, De kommunicerar inte på samma sätt som ett aktiebolag. Du kan lätt som en plätt läsa på deras hemsida hur de formulerar sig om utdelningen idag. Hur de formulerade sig tidigare ligger på dig att känna till.

   Mvh petrusko

   Radera
 3. Hej! Köper också nya varje år, blir lite olika många men vid dessa nedställ blir det fler!

  SvaraRadera
 4. Det gjorde du rätt i! Klippte 300 st på 119,12.

  SvaraRadera
 5. Hur gör du när det kommer till uttag för att leva på det? tar du ut en klump summa varje år? Eller lite då och då när du behöver? Eller plockar toppingen på utdelningarna ?

  Och är där andra kostnader som kommer när man inte har förvärvsinkomst när det kommer till skattning och så ?

  skulle vara intressant att veta lite mer om det. Täcker bara 1/12 idag men ökar ju för varje månad som går =D

  SvaraRadera
 6. Har över tid flyttat mer investeringar till ETFer. Har du funderat på att göra ett inlägg om en rekommenderad portfölj av utdelande ETFer?

  SvaraRadera

Köpt in mig i Corem Property preferens igen

  I början av det här året sålde jag mina sista Corem Property preferens en bit över 200 kronor och ställde mig vid sidan. Läget var ansträn...