Ha rimliga förväntningar och var en vinnare!

 


Ha orimliga förväntningar och du blir sannolikt inget annat än en förlorare. Så är det på börsen, folk som förväntar sig betydligt bättre avkastning än börsindex slutar ofta med det motsatta. Man kanske hör om den där kollegan som gjorde en snabb och rejäl vinst och så extrapolerar man det där för all framtid. Varje dag, varje år för evigheten kan man så klart få den rejäla avkastningen..

Många vet inte om att de är förlorare ännu. Man kan ha flyt ett tag men i långa loppet är det få som lyckas att generera betydligt bättre avkastning än börsindex. Folk tänker att haha näe det där gäller inte mig för jag har ju slagit börsen nu i tre år och jag är pretty bad ass på det här med att investera.

Välj rimligt framför maxat!

Om du har rimliga förväntningar på börsen och tar risk därefter så kommer du att vara en vinnare i långa loppet. Sikta på att få en avkastning i linje med börsens historiska snitt. I långa loppet växer det ditt kapital till något riktigt stort. 

Du kommer vinna över många förlorare som försökt "maxa" börsen.

Använd ditt sunda förnuft. Man kommer långt med det.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Slopad utdelning på Heimstaden preferensaktie

  Fastighetsbolaget Heimstaden har en preferensaktie noterad men i övrigt ägs bolaget utanför börsen. Således är inte intresset för bolaget ...