Fredag wohoo

 


Idag är det fredag med allt vad det innebär. Familjen petrusko skall äta taco till middag och medan det är vad jag ser fram emot längtar barnen mer efter fredagsgodis. När jag var barn åt man lördagsgodis men det har tydligen gått inflation i det där också varpå det nu för tiden är både fredagsgodis och lördagsgodis.

Om en kvart öppnar Stockholmsbörsen och terminshandeln pekar på en svagt positiv öppning. För alla som följer börsen på daglig basis vore det så klart trevligt med en positiv avslutning på veckan. Det har ju redan serverats citroner så det räcker till och blir över.

Apropå mat upplevde jag i mataffären igår att det verkar vara knackig leverans nu på en rad olika varor. Kanske en tillfällighet, kanske inte. Har du någon observation från din affär? Jag läste en rubrik igår om att det råder brist på passerade tomater.

Avanza var snabbare än väntat med utdelningar i utländsk valuta nu i månadsskiftet. De brukar ta flera dagar på sig innan utdelningen syns på min depå. Den här gången såg jag dem "bara" ett par dagar efter. Det var utdelningar från en rad olika ETF:er jag äger från bla Vanguard. Utdelningar med pay date den 28 september alltså. Kan låta knas för er som inte äger utländska aktier osv men ni som gör det lär vara med på vad jag menar. Det är som att Avanza sitter på cashen och gör ränta på dem ett par dagar.

Det var några snabba puckar från mig. Lite börs och lite annat. Ha en riktigt go fredag och helg nu.

15 kommentarer:

 1. Ja vi får hoppas på ett fredagsrally idag, med tanke på den skräckdag som infann sig igår, jag tror det var en av de sämsta börsdagarna sedan covid. Håvar upp lite Intrum och högutdelande ETF-er idag.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tjena Snålgrisen, Det är en lärorik period på börsen nu. Att gå igenom en sådan här surbörs gör oss till bättre investerare. Bra där att du köper mer nu, det tror jag är precis rätt grej att göra.

   Mvh petrusko

   Radera
 2. Rikitgt gött att du fått med dig familjen på tacos igen Petrusko! Var lite orolig för dig när du berättade om interventionen. ;)

  Trevlig fredg och helg! 🍻

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hahaha, ja det såg illa ut ett tag där men efter en tid kröp de till korset och erkände att de saknade denna ultimata maträtt.

   Ha det gott

   Mvh petrusko

   Radera
 3. Tomatpuré stora bekymmer. Salta pinnar likaså. Snabbnudlar & pasta delvis.
  Många tuffa prisförhandlingar som sätter käppar i hjulen också. Tuffa prishöjningar från alla håll.
  Ransoneringar på många håll.

  Colgate Palmolive som vanligtvis säljer hel expo pallar säljer nu istället löslåda/dfp. Hårda besparingar.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hello,
   Tack för din kommentar. Ja det verkar vara en grej nu. Pastaavdelningen reagerade jag särskilt på också. Som du nämner var det skralt i utbudet där och jag fick köpa en annan paket än jag brukar.

   Mvh petrusko

   Radera
 4. Jag har märkt att det börjar bli tomt på hyllorna längst ner där lågprisalternativen finns. Sist jag handlade fanns varken tomatpuré, krossade tomater (förutom dyra ekologiska) eller nudlar. Dessutom är det väldigt utplockat bland stapelvaror som pasta, ris, bönor och linser.
  Kanske bor jag i ett område fullt av preppers? Men det märks att folk förändrat sina shoppingmönster och butikerna verkar inte ha hängt med ännu. Toapapper finns i alla fall fortfarande. :-)
  DDT

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hahah toapapper, näe det har väl de riktiga preppersarna fortfarande lager av sedan pandemin bröt ut =)
   Bönor och sådant kanske de staplar på sig nu som du säger. Det var inte fullt i hyllan där och jag fick köpa en annan sort kikärtor än jag brukar.

   Mvh petrusko

   Radera
 5. Trevligt helg på dig också Petrusko! :) Ja, najs med lite inflöde i portföljen (äger vad jag kan förstå många av de etf:er du också har). Brukar du återinvestera samma dag som du får in pengarna eller bygger du kassa, avvaktar någon dag och hoppas på att få köpa ännu billigare? I dessa tider verkar det ju som att vi fortfarande är på väg söderut.
  Här blir det förresten också taco. Blir ju inte fredag på riktigt utan :)
  Allt gott! / Håkan

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tjena Håkan, grymt nice med taco ikväll du =)
   Jag är precis värdelös när det kommer till att vila på hanen när det gäller att investera på börsen. När pengarna kommer in har jag redan funderat och planerat i minst 2 veckor. I de flesta fallen har jag en plan som jag kan exekvera ögona böj. Ofta är det att köpa ett investmentbolag med god likviditet i aktien eller börshandlade fonder. Det är liksom bara knöka in pengarna och sedan vänta.

   Vi är mitt i en surbörs och nästa gång jag köper kan det mycket väl vara än billigare. Ibland har man tur =)

   Mvh petrusko

   Radera
  2. Haha! Jag förstår precis. Det känns enkelt att köpa nu. Äntligen! Jag tänker ofta att jag borde ha lite löst krut men att bygga kassa kräver en disciplin jag inte riktigt har. Tur att utdelningarna kommer in lite nu och då :)

   Radera
  3. Ja det är en riktigt nice feature med en utdelningsportfölj. En strid ström av utdelningar som man kan köpa mer aktier och fonder för om man önskar.

   Mvh petrusko

   Radera
 6. Hej!

  Köpte du maten på Willys eller blev det Ica istället nu när du inte äger Axfood?

  Kalle

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tjena Kalle,
   Jag handlar främst på Hemköp och Willys nu för tiden men några gånger blir det ICA. Nu när jag inte äger Axfood känns det inte lika gött längre att spendera pengar i matbutiken dock =)

   Mvh petrusko

   Radera
  2. Vet att du inte längre äger Axfood men nu när aktien fallit +20% på en månad, är det snart dags igen? Vad är rimlig värdering enligt dig? :)

   Radera

Slopad utdelning på Heimstaden preferensaktie

  Fastighetsbolaget Heimstaden har en preferensaktie noterad men i övrigt ägs bolaget utanför börsen. Således är inte intresset för bolaget ...