Insynsköp i Castellum

 


Rutger Arnhult VD i Castellum har de senaste dagarna gjort ett par köp om 25.000 stycken aktier vardera. Den 5 augusti till en kurs om 149,8 kronor och den 8 augusti till kursen 155,6 kronor. Det här är bara de senaste i en rad av regelbundna köp. Jag gillar att han regelbundet köper mer i bolaget.

Sådana här köp behöver inte betyda något men som jag brukar säga finns det bara en anledning att köpa aktier: Man tror på en god avkastning.

Medan det kan finnas väldigt många olika anledningar att någon säljer aktier så finns det bara en anledning att köpa.

Om detta tänker jag inte mycket mer än att det snarare varit alarmerande om insiders inte köper nu. Värderingen är rejält nedpressad och på lång sikt torde det vara ett rimligt läge att köpa. Marknaden har prisat in högre ränteläge och sämre förutsättningar men i vanlig ordning har det nog prisats in lite väl mycket. Börsmarknaden är en riktig drama queen på det viset. Jag har själv köpt mer Castellum i flera omgångar de senaste månaderna.

3 kommentarer:

 1. Ibland köper storägare eller ledning aktier i företag för att skicka en signal om förtroende.

  SvaraRadera
 2. Daniel,
  En mycket bra kommentar. Man vill höja stridsmoralen hos trupperna.:-)
  MvH Lars

  SvaraRadera
 3. Vissa köper mer makt. Typ Rutger.

  SvaraRadera

Aktiekurser fladdrar upp och ned medan utdelningar är desto stadigare

 Börsen går upp och den går ned. Ibland går den riktigt uselt under en period vilket vi upplever just nu. Aktiekurser går ned mer för var da...