Ulf Hedlundh slutar på Svolder

 

Investmentbolaget Svolders suveräne VD Ulf Hedlundh har meddelat att han planerar att avgå som VD för bolaget. Ulf har varit VD sedan han var med och grundade bolaget för cirka 30 år sedan. Under hans tid som VD har Svolder presterat en imponerande god avkastning. Så klart är det inte en "one man show" men de är ett litet team på Svolder och Hedlundh har varit ledaren i alla år och bjudit aktieägarna på årlig avkastning om 16 procent.

Så här skriver bolaget om VD-skiftet:

"Övergången kommer att ske när en efterträdare har rekryterats, dock senast under våren 2023. En överenskommelse har träffats med Ulf, där han under en period fram till årsstämman i november 2023 kommer att vara tillgänglig för styrelse och ny VD i syfte att säkerställa en naturlig och smidig övergång."

Ulf Hedlundh skriver så här i ett pressmeddelande:

"Efter drygt 29 år med Svolder och lika många som dess VD är det med blandade känslor jag tar detta steg. Jag har uppskattat så mycket att vara en del av resan för att göra vårt företag till ett värdeskapande investmentbolag med stort fokus på affärsmässighet, börsetik och tro på svenskt företagande. Jag är stolt över vad mina kollegor, bolagets styrelseledamöter och ägare tillsammans med mig har uträttat under dessa 29 år. Samtidigt konstaterar jag att det nu är rätt tid att initiera en ordnad övergång av ledarskapet. Jag hoppas även i mer informella sammanhang bibehålla kontakterna med Svolder och dess portföljbolag, för att på olika sätt bidra till tillväxt och framgång genom mitt branschnätverk och min erfarenhet."

Jag har stor respekt till Ulf Hedlundh och är tacksam för det han åstadkommit i Svolder. Sedan 90-talet har jag till och från varit aktieägare i bolaget. Det är tråkigt att Ulf slutar men ingenting varar för evigt och det är förståeligt att han nu väljer att tacka för sig.

Tack Ulf för tiden på Svolder. Du är enastående.

1 kommentar:

  1. Hallå Petrusko
    Ja, det är skillnad som natt och dag mellan honom och skrävvlaren lilla badbaljan. Tack för en bra blogg

    SvaraRadera

Emilshus rapport Q1 2024 - Höjd prognos

  Reklam: Inlägget innehåller reklamlänk till Avanza. Idag var det dags för fastighetsbolaget Emilshus att presentera sin rapport för det fö...