Realty Income höjer utdelningen

 Reklam: Inlägget innehåller reklamlänk till Avanza.

Nu var det dags igen för utdelningshöjning i det amerikanska fastighetsbolaget Realty Income. De brukar höja flera gånger per år och utdelningen har stigit varje enskilt år sedan börsnoteringen 1994. I snitt har den årliga utdelningstillväxten varit 4,4 procent sedan 1994 och den genomsnittliga årliga totalavkastningen har varit 15,3 procent.

Eftersom de brukar höja flera gånger per år är varje enskild höjning inte värst stor och vissa är väldigt små. Denna gången är det en sådan där liten höjning men det är inte ovanligt alltså utan en del i det som mynnat ut i 4,4 procent årlig utdelningstillväxt.

Månadsutdelningen höjs nu till $0,2475 vilket är en höjning om 0,2 procent från tidigare $0,247. I årstakt är nu utdelningen $2,97. På en kurs kring $63 ger det en direktavkastning om 4,7 procent.

X-datum för nästa utdelning är 30 juni och paydate är som vanligt i mitten av månaden efter.

Jag äger Realty Income och håller dem högt. De har en suverän strategi där de valt ut hyresgäster med verksamhet som inte påverkas av butiksdöd och de har valt sådana med stark finansiell ställning. Typiska hyresgäster är Fed Ex, Apotek, Dollarstores, Gym. Hyresavtalen har årliga hyreshöjningar inbakade och kompenserar för inflation. Det är avtal av triple net typ vilket innebär att hyresgästen står för i princip alla kostnader förknippade med lokalen. Ägaren Realty Income kan luta sig tillbaka och ta emot en stadigt stigande hyra.

Länk till Realty Income hos Avanza (reklamlänk).

Info om reklamlänkar.

2 kommentarer:

 1. Hur kommer det sig att amerikanska fastighetsaktier (REITs) går så pass bra medan de svenska kollapsar fullständigt? Den svenska oron för inflation och räntehöjningar gäller ju i lika hög grad i USA...

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tjena,
   Det är flera faktorer. Dels var inte värderingarna lika höga i USA från första början. Här i Sverige har det varit väldigt höga värderingar i vissa fastighetsbolag vilket ger mer fallhöjd. Ränteläget i USA är sedan innan betydligt högre än här. Man fokuserar mer i USA på styrkan i fastighetsbolagens förmåga att parera inflationen via hyreshöjningar. Vissa fastighetsbolag i USA lyfts fram som bra investeringar för att parera inflationen.

   Mvh petrusko

   Radera

Lyft blicken!

  I år har börsen gått uselt men sett över en 2-årsperiod har en vanlig svensk indexfond avkastat 11,5 procent per år. Det inkluderar alltså...