Ingen rök utan eld, Handelsbanken bekräftar diskussioner

 


De senaste dagarna har det skrivits om hur det går för Handelsbanken med försäljning av den danska verksamheten och att det pekar på att Jyske bank är den som är kvar i diskussion som köpare. Skriverier som bygger på hörsägen. Som man brukar säga: Ingen rök utan eld. Handelsbanken har ikväll bekräftat diskussion med Jyske via ett pressmeddelande. 

Jag är inte förtjust i sådana här "hörsägenskriverier" som varit de senaste dagarna. Jag skippar gärna dem i väntan på officiell information. Någon sådan har vi knappt nu heller då Handelsbankens pressmeddelande inte sa annat än att de bekräftar att de för diskussion med Jyske. Nedan är pressmeddelandet citerat i sin helhet:

"Mot bakgrund av pressmeddelande från Jyske Bank A/S bekräftar Handelsbanken att diskussioner förs med Jyske Bank A/S, om förvärv av Handelsbankens verksamhet i Danmark."

Japp, det var det hela. Jyskes pressmeddelande sade inget annat än att de för diskussion med Handelsbanken. Man kan anta att en affär är mycket nära förestående. Allting tyder på det och jag väntar mig pressmeddelande om saken i närtid. Till dess bryr jag mig inte om att spekulera om en affär, prislapp osv.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Emilshus rapport Q1 2024 - Höjd prognos

  Reklam: Inlägget innehåller reklamlänk till Avanza. Idag var det dags för fastighetsbolaget Emilshus att presentera sin rapport för det fö...