W.P. Carey höjer utdelningen

 Reklam: Inlägget innehåller reklamlänk till Avanza.

Det amerikanska fastighetsbolaget W.P. Carey med ticker WPC meddelade igår att de höjer sin kommande utdelning, som de brukar göra varje kvartal.

Utdelningen höjs till $1,057 och det är en mycket liten höjning från tidigare $1,055. I årstakt är nu utdelningen $4,228 vilket på nuvarande kurs om $79,26 ger en direktavkastning på 5,3 procent. I slutet av mars är X-datum och utdelningen betalas ut i mitten av april.

Det är ingen saftig utdelningstillväxt att snacka om men direktavkastningen är samtidigt hög så det blir ändå ett ganska gemytligt case.

Jag äger WPC och tycker de har en bra strategi med god riskspridning och sunt risktagande. Direktavkastningen är nästan lika hög som i våra svenska preferens och D-aktier men den höjs som sagt en liten gnutta varje kvartal. Så har de gjort i många år och utdelningen har stigit varje enskilt år sedan noteringen 1998.

Länk till WPC hos Avanza (reklamlänk).

Info om reklamlänkar.

8 kommentarer:

  1. Jag har en liten skvätt W.P.C.
    runt en halv procent. Den starka usd har fått mig att inte gå in allt för mycket just nu. Ungefär hur mycket väger den hos dig och ökar du nu trots den starka usd?
    Stort tack för att du delar dina tankar. Alltid kul att läsa.

    Bästa

    Tommy

    SvaraRadera
    Svar
    1. Tjena Tommy,
      Jag valde i höstas att öka i WPC och vikta dem tyngre än Realty Income som jag ägt och favoriserat i många år. Då köpte jag WPC till en kurs bara strax under nuvarande men dollarkursen var ju lägre i höstas. Jag lägger ingen vikt i valutakursen. Om den är billig eller dyr idag är inte självklart. Om den står högre eller lägre imorgon, nästa år eller om 5 år kan ingen sia om. Det är inte rimligt att tro man kan förutspå valutan och väga in det. Jag fokuserar på att äga bra bolag. Det där med valutan jämnar ut sig över tid.

      Mvh petrusko

      Radera
    2. Glömde ju skriva att WPC väger 3 procent i min portfölj. Jag har inget emot att låta den väga en aning mer, bortåt 4-5 procent. Jag har dock inget sådant i plan.

      Mvh petrusko

      Radera
    3. Ok. Rejäl pjäs, alltså!
      Tack igen!

      Radera
  2. Har haft WPC förut men utdelningstillväxten är ju bara för tråkig. I snitt ca 1% per år på sistone. Realty Income har ju i alla fall drygt 3% i utdelningstillväxt även om DA är något lägre då. Men som alternativ till pref, visst...

    SvaraRadera
  3. Själv valde jag att sälja mina WPC pga den dåliga utveckligen på utdelningarna. Plockade in STOR istället som oxo har fin avkastning men växer avkastningen lite bättre.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Tjena Parre,
      Bra gjort. STOR är ett attans bra bolag och de har en fin kkombination av hög direktavkastning och rimlig utdelningstillväxt. JJag har spanat på dem i många år men aldrig fått tummen ur att köpa dem. Jag gillar WPC för vad de är och väljer nog inte bort dem för att köpa STOR men jag kan gott tänka mig att äga det parallellt med Realty Income och WPC.

      Mvh petrusko

      Radera
  4. Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.

    SvaraRadera

Utdelning maj JGPI JPMorgan Global Equity Premium Income

  Reklam: Inlägget innehåller reklamlänk till Avanza. Här är info om senaste utdelningen i den börshandlade fonden JGPI JPMorgan Global Equi...