Jag köper mer aktier och är en vinnare på lång sikt

 


Börsen backar rejält idag på händelser aktuella just för stunden. Investmentbolaget Investor är i skrivande stund ned cirka 4 procent. Det är ett fantastiskt bolag och ingenting av det som sänker börsen idag förändrar det. Jag passade på att köpa fler Investor i den här nedgången. Över tid köper jag fler aktier i bolaget och när börsen surar till nyttjar jag gärna tillfället och köper.

Det kan backa mer imorgon men det är okunskap att tro man ska kunna tajma eller förutspå det. Den förnuftige köper bra bolag till rimligt pris och fokuserar på den långsiktiga utvecklingen. Att jaga ytterligare någon krona imorgon kan leda till att man står utan.

Så gråt inte om du köper något som backar imorgon. Om det backar imorgon och du tänker att man skulle väntat till dess: Sluta upp med sådana tankar omedelbart, de är grundade i okunskap. Läs på om börsen och var långsiktig. När du har en rimlig kunskap om börsen vet du att det inte går att tajma eller förutspå kursutveckling från en dag till en annan.

12 kommentarer:

 1. Pressade själv ur den sista tusingen ur lönekontot som vi kan avvara denna månad. In med det i Spiltan Investmentbolag och LFB Global. Det regnar manna från himmeln som de säger. Blir snål månad för undertecknad :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tjena,
   Hehe jag känner igen mig i det där. Att skrapa fram de där extra slantarna för att kunna köpa än fler aktier.

   Ha det gott.

   Mvh petrusko

   Radera
 2. Jag köpte på mig mer aktier i Investor idag jag med! :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Klockrent. Och fler skall det bli =)

   Mvh petrusko

   Radera
 3. Svar
  1. Tack för en fin kommentar. =)

   Mvh petrusko

   Radera
 4. Helt rätt! Din blogg är grym. Om 20 veckor är det ingen som suckar över att man missade på en krona hit eller dit. Samma gäller speciellt om 20år. Som du säger, det är okunskap och man ska inte fäst sin blick och tankar kring kortsiktiga rörelser.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tjena Drojn,
   Tack för din kommentar. Precis, någon krona hit eller dit kvittar om 20 år.

   Mvh petrusko

   Radera
 5. Som balsam för själen att läsa inlägg som dessa när AB-löpen skriker "VÄRRE ÄN 30-TALETS DEPRESSIOOOOON". Ett kluster av oinsatt mediafolk som älskar att slå på katastroftrumman.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hello,
   Tack för din kommentar. Ja jösses vilka rubriker det har varit de senaste veckorna. Man kan ju tro att det är börsens/jordens undergång.

   Mvh petrusko

   Radera
 6. Väntar tills lönen trillat ner för att göra desamma som dig.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tjena Mikael,
   Klockrent. Varje gång lönen trillar in kan man köpa än fler aktier. Det är meningen. =)

   Ha det gott

   Mvh petrusko

   Radera

Köpt in mig i Corem Property preferens igen

  I början av det här året sålde jag mina sista Corem Property preferens en bit över 200 kronor och ställde mig vid sidan. Läget var ansträn...