Jag har köpt mer Investor i börsnedgången

 Reklam: Inlägget innehåller reklamlänk till Avanza.

Börsåret 2022 har startat med nedgång och det pratas surbörs här och var. Rent psykologiskt är det många som tänker sälj när börsen backar och det är vår inbyggda "fight or flight" som triggas av detta. Rädsla triggar det där och får oss att sälja när vi kanske rentav borde göra tvärt om.

På kort sikt kan börsen gå lite hur som helst, det kan backa mer såklart men det vet ingen på förhand. Det man vet är att börsen stiger på sikt och att det är mycket svårt att tajma kortsiktiga rörelser. Det rimliga är att med sunda långsiktiga investeringar sitta lugnt i båten när det stormar. Möjligtvis köpa mer om man har möjlighet men inte sälja. På lång sikt stiger börsen vidare. På kort sikt stiger börsen ofta medan den som sålt står utanför. Ja det blir tyvärr ofta så för den som säljer. Att man säljer när det redan backat och köper när det stigit igen.

Börsen är en fantastisk plats för den som söker avkastning på lång sikt. På kort sikt är börsen skenfager.

Anyhow. Jag har köpt fler Investor som jag tycker är en utmärkt investering på lång sikt. Dels har de ett mycket bra trackrecord och när jag synar deras innehav i portföljen finner jag en mycket bra sådan. De äger många olika bra bolag och bjuder på god riskspridning. På fredag släpper de sin bokslutsrapport som innehåller förslag till utdelning. Det blir spännande. Utöver utdelningen är rapporter från investmentbolag inte värst spännande. Deras prestanda handlar om utvecklingen i portföljen och den är redan känd. Redovisad vinst i ett investmentbolag är värdeförändringar i deras innehav, alltså om aktierna de äger i tex Atlas Copco har stigit eller backat.

Länk till Investor hos Avanza (reklamlänk).

Info om reklamlänkar.

5 kommentarer:

 1. Jag har dubbelköpt...både via direktägande OCH via Spiltan Aktiefond Investmentbolag. Den du ;)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det borde ju bli dubbelt så bra =)

   Mvh petrusko

   Radera
 2. Köpte ochså investor idag
  Blir säkert uppåt i morgon

  SvaraRadera
 3. Petrusko, din lille galt! Du skulle ha väntat en dag eller två, i så fall du mera klirr i kassan skulle få!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tjena,
   Är du medvetet otrevlig eller är du omedveten om att det inte är trevligt att kalla folk för galt?

   Om du är här för att vara otrevlig så tänker jag att du borde väl ha något bättre att lägga tiden på. Lägg din tid på sådant som verkligen betyder något för dig. Det vinner du på i längden.

   Ha det gott

   Mvh petrusko

   Radera

Cibus förvärvar 6 livsmedelsfastigheter

  Reklam: Inlägget innehåller reklamlänk till Avanza. Idag meddelade fastighetsbolaget Cibus att de förvärvar 6 stycken fastigheter ifrån kr...