Jag köpte fler Investor på Black Friday

 


Black Friday är årets största shoppingdag i USA och här i Sverige har det blivit jättestort också. Årets Black Friday råkade sammanträffa med rejält sänkta priser även på börsen. En ren slump såklart men kul ändå. Det är oro för följderna av en ny virusmutation som fick världens börser på fall.

Jag har varit ute och flängt en stor del av dagen men smockade in en köporder på Investor innan jag gav mig iväg på cykeln. Det stora shoppingcentrat rullade jag förbi och där var det kaos ute på parkeringen och vägen. Det var nog många som gjorde fina fynd men förmodligen ingen som köpte något så rekordeligt som jag gjorde.

Investor gick till avslut på 206 kronor. Jag tycker de har en så attans fin portfölj med sina Atlas Copco, Epiroc, Mölnlycke och en fasligt massa annat. Tänk er en Alladinask där ni gillar i princip alla göttebitar.

Jag var lockad att öka i Epiroc också men en kan ju inte köpa precis allt så Investor fick det bli den här gången. Via Investor får jag förvisso en liten slurk Epiroc men jag äger den också separat för jag vill ha större exponering i bolaget.

206 kronor kostade Investor för bara några veckor sedan så det är ju ingen 40 procent Black Friday likt i handeln men det är ett rimligt pris för ett attans bra bolag. Investor har varit mycket duktiga på att växa värdet på sina tillgångar och stadigt höjt utdelningen till oss ägare. Japp vi har fått se en stadigt stigande aktiekurs och en utdelning som blivit högre för vart år som går under en lång period.

I långa loppet tror jag att Investor kommer fortsätta höja sin utdelning och växa substansvärdet i en bra takt. En fin komponent i en långsiktig portfölj.

1 kommentar:

  1. Det är flera som tycker p.s.s. som Du, så jag kan inte annat än att hålla med.
    https://www.avanza.se/placera/telegram/2021/11/29/investor-investor-har-fortsatt-bra-pipeline-av-forvarvskandidater-i-dotterbolagen-vd.html

    Ha en bar dag

    //Krusse

    SvaraRadera

Trevlig midsommar

  Börsen har varit på rackarns dåligt humör men som ni säkert hört förut: efter regn kommer solsken . Idag är det midsommar och börsen är st...