Investor A tas in i ett stort index och aktien har fått fnatt

 


Idag har något knasigt hänt och det är att Investors A-aktie som har en halvdan likviditet har tagits in i ett stort index av MSCI. Det leder till att en massa fonder från världens alla hörn nu slänger sig på köpknappen för att köpa aktien.

Dålig likviditet och stort köpflöde har fått Investor A att stiga rejält idag. Som mest har den varit uppe i galna 236 kronor. För stunden är den upp 6,5 procent och handlas i 224 kronor.

Visst hade det varit nice att kunna flippa från A till B idag men jag gjorde mitt byte för några dagar sedan och det är inte mer med det. Har man inte bytt ännu så är förmodligen det här det bästa läget man någonsin kommer få.

29 kommentarer:

 1. De borde verkligen tagit in Investor B, inte Investor A. Liksom du så bytte jag för några dagar sedan och gjorde en trevlig vinst och är nöjd med det. Det är bara att gratulera de som gjorde samma affär direkt efter öppnning idag!

  Spekulation: Om indexet tänker efter, byter till Investor A, så kommer det finnas ett tillfälle då Investor A-aktien plötsligt översäljs och det blir tillfälle att byta tillbaka.

  SvaraRadera
  Svar
  1. B är redan med

   Radera
  2. Precis, Investor B ingår redan i indexet.

   Mvh petrusko

   Radera
  3. Aha, svar på min fråga sen tidigare. Lite logiskt ändå, men ändå knasigt :)

   Radera
  4. Aha, tack, det förklarar saker!

   Radera
 2. Varför ser vi inte dessa rörelser i t.ex Lifco och Sagax som också kom med i indexet?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tjena,
   Investors aktie rör sig så mycket för att det är dålig likviditet i aktien. Så är det inte i de andra du nämner.

   Mvh petrusko

   Radera
 3. Tack för tipset. Det blev ett skifte nu.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tjena,
   Kul att det kom till nytta.

   Mvh petrusko

   Radera
 4. Tack för tipset. Blev några fler B aktier genom detta.

  //Magnus (Nybörjare)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tjena Magnus,
   Klockrent. Det är ju närapå magiskt att kunna fixa fler aktier i ett bolag så där utan att kicka in mer pengar =)

   Mvh petrusko

   Radera
 5. Svar
  1. Hello,
   Kul att det kom till nytta.

   Mvh petrusko

   Radera
 6. Jag orkade inte byta courtage för mina runt 500 aktier häromdagen, men idag var det ju betydligt enklare att dra in runt 3000 kr för ett par knapptryck. Men knasigt är det...

  Varför A och inte B? Eller båda...

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tjena,
   Ja idag var kursutvecklingen verkligen knasig. Investor B ingår sedan tidigare i det här indexet från MSCI. Nu tar de även in Investor A och det triggar en rad aktörer att köpa aktien som har svag likviditet och rusar på börsen därav.

   Mvh petrusko

   Radera
 7. Passade på att byta från A till B idag. Fick ca 6% fler aktier för samma summa efter att ha sålt A på 232 och köpt B för 217.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hej JB,
   Shit vad nice. Bra gjort.

   Mvh petrusko

   Radera
  2. Grattis till en riktigt bra tajming!

   Radera
 8. Även Investor B har fått semifnatt idag, 221,95 som högsta. Upp 4,6 % precis nu, är inte så långt från rapporterat senaste substansvärde nu. Jag tror långsiktigt såklart på Investor men undrar det har nått en topp för nu

  SvaraRadera
 9. Jag förstår dock inte varför Inv A går upp redan idag. Det står att "Förändringarna träder i kraft efter stängning den 30 november." Då borde väl köprusningen inträffa den 1:a december? Plockar någon fond in aktien redan idag så följer man inte MSCI Global Standard Index fram till 1:a dec. Är skillnaden så liten att man inte bryr sig?

  Trevlig Helg

  //Krusse

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tjena Krusse,
   Ja dels är det fonder som agerar i förväg och dels är det andra aktörer som agerar på informationen/vetskapen om att fonder nu måste köpa.

   Mvh petrusko

   Radera
 10. Av ren nyfikenhet, vad är det för stort index Investor har tagits med i då? Vilken fond/etf är det som följer detta index?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tjena Frihet,
   MSCI Global Standard Index heter det. Det finns fonder här och var i världen som följer det. MSCI är en indexleverantör som fondbolag världen över använder sig utav.

   Mvh petrusko

   Radera
 11. Attans, jag bytte från A till B i går, sålde på 209,50... :(

  SvaraRadera
 12. Oh Herregud Investor A är mitt största innehav!
  Räknade lite på det och på högsta kursen var jag upp rejält idag!
  Sen gick det tillbaks så halva vinsten kvar nu ungefär.
  Tyvärr så har jag dem i vanlig depå så gör jag nåt med dem så åker jag på en massa vinstskatt då jag haft dem väldigt länge...
  MVH MJ

  SvaraRadera
 13. Bytte 691 A aktier till B idag 👍

  SvaraRadera
 14. Mer än hälften av A-aktierna ligger låsta hos Wallenbergstiftelserna. Den kommer att bli rejält knapphetsprissatt. Det kanske inte riktigt blir "Atlas Copco" av Investor, men en A/B spread på 10% är ganska sannolik ett par månader in på nästa år.

  SvaraRadera

Köpt in mig i Corem Property preferens igen

  I början av det här året sålde jag mina sista Corem Property preferens en bit över 200 kronor och ställde mig vid sidan. Läget var ansträn...