Svolders substansvärde - Nu är den dyr igen

 


Investmentbolaget är exemplariska i sin informationsgivning till aktiemarknaden. Exempelvis redovisar de substansvärdet veckovis. Per 22/10 var substansvärdet 281 kronor och samma dag stängde aktien på 332,8 kronor.

Detta innebär att Svolder nu handlas till en premie om 18,5 procent. Svolder äger enbart noterade aktier som man skulle kunna köpa direkt om man önskar. Genom att köpa dem via Svolder får man alltså betala 18,5 procent mer än de är värda.

Historiskt har Svolder presterat en god avkastning och man kan argumentera för värde i den skickliga förvaltningen. I mina ögon är de värda ett högt pris men nästan 20 procent premie är för högt.

Värderingen går upp och ned över tiden och nyligen kunde man köpa Svolder kring 2 procent premie. Klart mer rimligt. Ett vanligt sätt att bygga upp en position i ett bolag är att köpa vid flera tillfällen över tid. Gör man så i Svolder kan man bevaka den och köpa vid de där tillfällena när värderingen är rimlig.

2 kommentarer:

  1. En OT fråga. Industrivärden planerar att makulera de aktier man får pga innehav av SHB aktier. https://www.avanza.se/placera/telegram/2021/10/22/handelsbanken-industrivarden-avser-att-dra-in-de-egna-aktier-som-erhalls-genom-handelsbankens-utdelning.html

    Vad kommer makuleringen att innebära för aktieägare? Kommer utdelningen att öka? Kommer kursen att öka?

    Det finns ca 437 miljoner aktier i industrivärlden (A & C) så de aktier man får och tänker makulera utgör ca 0,75% av alla aktier. Kommer makuleringen att märkas överhuvudtaget?

    Ha en bra dag

    //Krusse

    SvaraRadera
    Svar
    1. Tjena Krusse,
      Ja när de makulerar de där aktierna blir de kvarvarande lite mer värda. Mina aktier blir lite mer värda och får en större del av totala utdelningen i framtiden. Det är inte lika tydligt som att få en cash utdelning i näven men det bidrar ändå till värde för oss ägare.

      Mvh petrusko

      Radera

Kort om optionsstrategin i JGPI

  Reklam: Inlägget innehåller reklamlänk till Avanza. I slutet av 2023 lanserade JPMorgan en börshandlad fond med global inriktning och en o...