3M rapport 9 mån 2021

 


Nyligen skrev jag ett inlägg om 3M efter att ha sett en färsk presentation bolaget gjorde hos Morgan Stanley. De presterade bra men lyfte fram utmaningar som bla transportproblem som tynger dem. Nu i dagens rapport uppvisar de en stark prestanda trots utmaningar men justerar sin prognos för helåret i spåren av dem. Prognosjusteringen kommer inte som en besvikelse utan snarare tvärtom. De snävar in intervallet genom att behålla lägsta nivån men sänka toppen lite. Enligt nedan:

Nya vinstprognosen för 2021 är $9,7 - $9,9. Tidigare var prognosen $9,7 - $10,1.

Nä vinsten blir inte $10,1 men det blir ingen besviken över utan snarare kan man se det som styrka att de inte justerar ned den lägre delen i intervallet.

Omsättning och vinst kom in över marknadens förväntningar och aktien handlas i skrivande stund upp en aning på börsen. Nämnda bekymmer som transport, stigande kostnader för råvaror mm lär fortsatt göra marknaden avvaktande till aktien. 3M presterar bra under förutsättningarna men de lär inte kunna slå till med något häpnadsväckande så länge de bromsas av dessa faktorer.

Antag att vinsten för 2021 kommer in mitt i spannet och blir $9,8 per aktie. På nuvarande kurs kring $183 ger det p/e 18,6. Det är klart rimligt för det här bolaget. 3M har en stark finansiell ställning. De investerar väldigt stora belopp i forskning och utveckling av nya tekniker/produkter och har bra track record på det. För 2022 är analytikers snittestimat en vinst per aktie om $10,53.

Läs mer: Utdelningskungen 3M i attraktiv värdering (inlägget jag skrev nyligen om bolaget).

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

SPDR S&P US Dividend Aristocrats höjde utdelningen

  Många börshandlade fonder har krångliga namn och den här är ett bra exempel på det. SPDR är namnet på fondbolaget och resten av krumilurer...