Jag äger Emilshus preferens

 


Emilshus har i dagarna haft ett erbjudande om att teckna dess preferensaktie för 27,6 kronor stycket. Jag tecknade och har fått tilldelning. I vanlig ordning får man ett obetydligt antal aktier men en får vara glad för det lilla. Jag kommer bevaka aktien för möjlighet att köpa fler. Handeln i aktien börjar idag klockan 9.00 och jag tippar att den kommer handlas högre än noteringskursen. Ingen ko på isen för min del dock, jag kan lugnt avvakta ev köpläge eller helt enkelt skippa köpa fler om det inte uppstår.

Om Emilshus och dess preff skrev jag ett inlägg häromdagen, checka in det i länken nedan:

https://petrusko.blogspot.com/2021/09/emilshus-preferensaktie.html

4 kommentarer:

 1. Hej!
  Här blev det också tilldelning, 200 st. Antar att i princip alla fick 200st.

  Antalet passade ganska bra i min portfölj men inte omöjligt att utdelningarna i bolåneportföljen landar i denna pref den närmsta tiden.

  Mvh PB?

  Pappa betalar? - Bloggen om privatekonomi

  PB-Surveys - Tjäna pengar online

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tjena Pb,
   Japp det verkar som att de flesta som fick tilldelning fick just 200 st. De har en expansiv plan för de kommande åren och kanske blir det fler emissioner med tiden.

   Mvh petrusko

   Radera
 2. Har köpt några Emilshus nu efter IPO'n och ser att den gått ganska kraftigt uppåt rent generellt sen introduktionen (Jag gick in på strax under 30). Jag tror ju inte att man kommer att lösa in om kursen går över 32 men det är klart att man aldrig kan veta det, men vad tror du, ska man ta en kortsiktig vinst och sen avvakta tills den eventuellt går ner igen. Min tanke var att den åtminstone temporärt skulle ersätta Sagax D för mig som visserligen kommit ner lite nu men ändå. Grundtanken är att den och/eller Sagax D ska ligga långsiktigt i min portfölj

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tjena Anders,
   Ja Emilshus preffen har närmat sig andra preffar och D-aktier i pris vilket inte förvånar mig. Jag gillar den och tänker att det är en bra komponent ihop med ett gäng andra sådana här aktier i portföljen. Man behöver ha inlösenkurs om 32 spänn i åtanke och att bolaget kan bli uppköpt där du som preffägare får ett uppköpsbud som inte har något med inlösenkursen att göra. Om aktien vid uppköpserbjudandet står i 29,5 kronor så blir ett bud kanske på 29,5 - 29,7 kronor. Jag tror att Mindus/Sagax är långsiktig i sin investering där planen är att låta Emilshus växa för sig självt under ett gäng år. Något uppköp i närtid tror jag inte på.

   Mvh petrusko

   Radera

Slopad utdelning på Heimstaden preferensaktie

  Fastighetsbolaget Heimstaden har en preferensaktie noterad men i övrigt ägs bolaget utanför börsen. Således är inte intresset för bolaget ...