Tele2 säljer T-mobile och extrautdelning hägrar

 


Idag meddelar Tele2 att de säljer den delägda verksamheten i T-mobile Nederländerna. Det kommer inte som en blixt ifrån klar himmel utan den här transaktionen har det snackats om ett tag. Nu har vi den på bordet och i samband med att affären är klar avser Tele2 göra en fet extrautdelning.

T-mobile säljs till ett företagsvärde om 5,1 miljarder euro. Deutsche Telekom äger 75 procent medan Tele2 äger 25. Köpare är fonder förvaltade av Apax Partners LLP.

Minst 11 kronor per aktie i extrautdelning blir det när affären är klar. Ofta står det i sådana här pressmeddelanden ungefär när de förväntar sig att det skall vara klart men jag såg inget sådant här. Vi får nog en tidsram inom kort tippar jag. 

Igår stängde Tele2 b på 132,6 kronor och vi får se hur den går idag när börsen öppnar. Andra gånger när Tele2 meddelat extrautdelning så brukar aktien stiga några procent. 


2 kommentarer:

  1. Köpte Tele2 idag men passade även på att köpa Renault som ser alldeles för billig ut nu.

    SvaraRadera
  2. Har du jobbat med inköp och logistik? Var det kul och givande?

    SvaraRadera

Information om utdelning i Aktiespararna Direktavkastning b

  Nej beloppet är inte bestämt ännu. Nedan är info om utdelning i Aktiespararna Direktavkastning b: Styrelsen i fondbolaget avser att beslut...