SBB inför månadsutdelning nästa år

 Samhällsbyggnadsbolaget skickade igår kväll ut ett pressmeddelande om uppdaterade mål. Det var en rad olika punkter och jag länkar till det i sin helhet längst ned. En del av sakerna på agendan är månadsutdelning.

VD och grundare av bolaget Ilija Batljan flaggade redan för några månader sedan att de spanar på att införa månadsutdelning.

Nu meddelar bolaget att styrelsen har för avsikt att föreslå en utdelning om 1,32 kronor på årsstämman till våren. En fet höjning om 32 procent mot 1 krona som är senaste utdelningen. Utöver den rejäla höjningen säger de också att utdelningen skall fördelas på 12 stycken månadsvisa utbetalningar.

Nuvarande utdelning om 1 krona är fördelad kvartalsvis och det är faktiskt hela 3 utdelningstillfällen kvar om 0,25 kronor vardera innan årsstämman till våren. I slutet av september, december och mars är X-dag för 0,25 kronor utdelning.

Utdelningspolicyn är sedan innan bla att utdelningen stadigt skall höjas årligen.

SBB b stängde igår på 49,79 kronor vilket på en utdelning om 1,32 kronor ger en direktavkastning på 2,65 procent. Inte värst högt men utdelningstillväxten mot förra året är desto rejälare och SBB har stora tillväxtplaner som bör mynna ut i fortsatt god utdelningstillväxt.


https://mfn.se/cis/a/samhallsbyggnadsbolaget-i-norden/samhallsbyggnadsbolaget-i-norden-ab-sbb-uppdaterar-mal-och-kommunicerar-styrelsens-ambition-att-foresla-en-utdelning-om-1-32-kronor-per-stamaktie-a-och-b-fordelat-pa-tolv-manadsvisa-utdelningar-till-arsstamman-2022-fe8cde57

10 kommentarer:

 1. SBB har du varit lite försiktig mot innan va? Har du ändrat dig något idag :)

  Hur skulle du investera 100k idag? Jag är i den lyxiga sitsen nu, och har redan fyllt på preffar o xact hög, men tycker det är svårt då mycket är högt o då med sjunkande DA. Men å andra sidan är tiden min vän. Min lagom passiva lösning är att sprida dom i xact hög under närmaste året. Men jag är lite vilse o uppskattar din input.

  Vad hade du köpt och tänkt?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tjena,
   Jag äger inte SBB och har varit negativ till dess ledning men har ändrat mig. Respekt och heder åt Ilija för det han och SBB presterat.

   Jag kan inte säga hur någon annan skall investera men själv har jag på sistone satt en del pengar i ett knippe fonder. AMF Småbolag och SPP USA indexnära till att börja med men jag siktar på att ha någon ytterligare. Där får jag god potential och eliminerar bolagsrisk.

   Mvh petrusko

   Radera
 2. https://www.privataaffarer.se/batljan-sbb-en-aktie-du-koper-till-barnbarnen/

  SvaraRadera
 3. https://www.privataaffarer.se/batljan-sbb-en-aktie-du-koper-till-barnbarnen/

  SvaraRadera
 4. https://www.privataaffarer.se/batljan-sbb-en-aktie-du-koper-till-barnbarnen/

  SvaraRadera
 5. sbb är mitt största innehav före cibus,
  var tyvärr inte med riktigt från början,men nästan
  trevligt med månads utdelning,tror folk vill ha det ser bra ut på kontot varje mån.
  detta är bara början på en lång resa med sbb.
  om några år så är vi säkert mot 100kr
  och mer än så framåt

  SvaraRadera
 6. Hej,
  Vad hände med nånadsutdelningen? Var det en bluff för att locka aktiesparare. Verkar fortfarande en utdelning i år.

  SvaraRadera
  Svar
  1. SBB har haft den utdelningar annonserade sedan förra året så kanske de byter till månadsvis, vad vet jag.

   Radera
 7. Jahopp, det var ju lögn från SBB, ingen månadsutdelning i år iaf, första utdelningen är i Mars.

  SvaraRadera

Fördelaktigt att göra de stora misstagen tidigt

  Vår tid här på jorden är ett livslångt lärande. Oavsett skede i livet så utvecklas vi och lär mer. Ett sätt att lära är av sina misstag oc...