Cibus köper fastigheter med ICA som hyresgäst

 Annons: Innehåller reklamlänkar till Avanza.

Det svenska fastighetsbolaget Cibus köper ytterligare 3 fastigheter med ICA Sverige som hyresgäst. Fastigheterna är belägna i Katrineholm, Eskilstuna och Hällfors med en total uthyrbar yta om 2800 kvadratmeter. De är fullt uthyrda till ICA Sverige och har en genomsnittlig kontraktstid om 5,5 år.

Fastigheterna kostade tillsammans 34,5 miljoner SEK och så här skriver bolagets VD Sverker Källgården i ett pressmeddelande: 

"Vi fortsätter att realisera vår pipeline och detta är förvärv helt i linje med vår strategi. Vi fortsätter diversifiera vår hyresgästbas med bra och renodlade matbutiker, vi ser fram emot fler förvärv under 2021"

Jag äger Cibus för den fina inriktningen mot just dagligvaruhandeln. Det är mycket stadig business där hyran bara tickar in i ur och skur. De behöver inte oroa sig värst för sina hyresgäster och hyresbetalningar. Matbutiker tickar in fina pengar och kan utan vidare betala en stadigt stigande hyra till Cibus. Hyresavtalen ser ut så, årliga höjningar.

Tidigare äger bolaget ett stort antal sådana här fastigheter i Finland och Sverige. I Sverige är det främst Coop som hyresgäst då de köpte över 100 fastigheter på ett bräde direkt utav Coop. De har någon enstaka ICA-butik och nu blir det ytterligare 3 stycken alltså.

Mer mat blir till utdelning för oss aktieägare. Cibus slogan är Comverting food into yield. Jag gillar den. Det är precis vad vi sysslar med. Utdelning betalar de månadsvis och direktavkastningen är kring 5,5 procent. Utdelningspolicyn är att höja utdelningen med 5 procent årligen. Det har de absolut potential att fixa även framöver. Hyran stiger varje år och de förvärvar fler fastigheter som bidrar till utdelningen.

Länk till Cibus hos Avanza (affiliatelänk).

Info om affiliatelänkar.


3 kommentarer:

 1. Cibus är på all time high men jag är bra sugen att dumpa ett gäng småposter i amerikanska utdelare och slänga in rubbet i Cibus, tror verkligen på deras strategi! Gillar skarpt att man köper fastigheter som brukas av ICA så att det svenska benet av portföljen inte enbart beror på Coop!

  SvaraRadera
 2. Jag är mycket nöjd med Cibus resa fram till nu.
  Cibus är mitt näst största innehav.efter sbb b.
  kul med utdelning varje mån.
  bra med en aktie som ger bra utdelning och samtidigt växer i värde.

  SvaraRadera
 3. Hej vänner,
  Samma här, jag köper Cibus för alla utdelningar.
  Dyrt men värt pengarna.

  Trevlig kväll.

  // Malte

  SvaraRadera

Justerar mina egna regler kring belåning

  Sedan 2013 har jag använt mig av belåning i portföljen vilket i långa loppet kan bidra till högre avkastning. Under nästan hela denna peri...