Warren Buffetts boktips

 


I helgen släppte Warren Buffett sitt senaste brev till aktieägarna i Berkshire Hathaway. Om det finns det en hel del att skriva om men jag väljer det här bokspåret. Buffett rekar en bok i det senaste brevet och det är inte vilken bok som helst. En bok som han upprepade gånger har rekat i sina brev och intervjuer mm.

Common Stocks and Uncommon Profits av Philip A. Fisher.

En fun fact kring den här boken och Buffett är att han tyckte den var så attans bra att han sökte upp författaren och var lika imponerad av sitt möte med honom som han var av boken.

Phil Fisher har en son vid namn Ken Fisher som även han skrivit böcker och driver firma i finansbranschen. Ken har skrivit förordet till de senare versionerna av den här boken men i övrigt har han inget med den att göra och hans far Phil har lämnat jordelivet. Det verkar ligga i släkten dock det här med investeringar för sonen Ken är en mycket framgångsrik investerare god för cirka 50 miljarder kronor.

Till poängen. En bok som Buffett tycker är kickass bra och rekommenderar upprepade gånger, ja en sådan bok borde man läsa. Jag har läst den några gånger och instämmer i att det är en attans bra bok. Phil Fisher lägger stor vikt vid att förstå sig på en verksamhet. Kunskapen i boken är tidlös medan vissa av bolagen som nämns som exempel kan låta obekanta då de för längesedan bytt namn eller försvunnit. 

Det här är inte den simplaste av böcker men heller inte värst krånglig att förstå. Nedan är en länk till en boken hos Adlibris:

https://www.adlibris.com/se/bok/common-stocks-and-uncommon-profits-and-other-writings-9780471445500

Bokus har boken men använder en annan bild. ISBN-koden är dock samma så det skall vara samma grejen.

https://www.bokus.com/bok/9780471445500/common-stocks-uncommon-profits-other-writings/

1 kommentar:

  1. Buffet har stort förtroende kapital, skall kolla på biblioteket om den finns.
    Stora frågan är vilken bok du rekommenderar?

    SvaraRadera

Castellums VD slutar

  Henrik Saxborn VD sedan 2013 har meddelat Castellums styrelse att han beslutat lämna sin roll som VD och koncernchef. Han blir kvar upp ti...