Videointervju med ICAs VD

 

EFN har intervjuat ICAs VD Per Strömberg och vi får höra om bolagets verksamhet generellt samt lite extra kring corona och onlinehandel kan man väl summera det hela. Videon är på cirka 16 minuter så det är snabbt gjort att spana in den.

Jag har ett intresse i dagligvaruhandeln generellt sett som investerare där jag i dagsläget äger Axfood och har ICA på bevakning. Dagligvaror är en stadig bransch som står pall konjunktur och de flesta av faktorer som kan vara illavarslande i andra sektorer. Något för en försiktig investerare alltså. Ja, jag är en försiktig general och är minst sagt förtjust i dagligvaruhandeln och dess verksamhet som tuffar på i ur och skur.

ICA är solklar marknadsledare sedan länge i Sverige och de köttar på bra med sin onlinehandel. Dagligvaruhandel är något annat och man skall inte dra paralleller till andra branscher där nya aktörer slagit ut de gamla när det gått över till online. I vissa branscher utgör onlinehandel nu en mycket stor del av totala omsättningen och även på den punkten är dagligvaruhandeln annorlunda. Onlinehandeln inom dagligvaruhandel kommer sannolikt vara lägre än tex hemelektronik eller klädhandeln. Blickar man framåt lär butikerna fortsatt vara en viktig del i onlinehandeln där kunder beställer på nätet men åker till butiken och hämtar sina kassar.

Ja det var kort några tankar från mig men skit i det nu och spana in videon med Per Strömberg som har bra koll på de här grejerna. 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Jag har köpt mer storbank

  För en tid sedan skrev jag om min banktrippel och att jag utvärderat mitt ägande i sektorn. Jag kom fram till att om något såg det snarare...