Snart utdelning i Xact Norden Högutdelande


Med start i år betalar den börshandlade fonden Xact Norden Högutdelande utdelning kvartalsvis. Snart är det dags för årets första utdelning och nedan är datumen att hålla koll på.

15 mars är sista dagen för handel inklusive rätt till utdelning.

16 mars är X-datum vilket betyder att den handlas utan rätt till utdelning.

22 mars är betaldatum. Då väntas du ha pengarna på din depå om du ägde fonden när börsen stängde den 15 mars.

Utdelningen är på 1,34 kronor per kvartal nu under 2021 och nästa utdelning är i maj. Utdelningarna kommer inte med exakt 3 månaders mellanrum som är normen.

Läs mer: Mitt inlägg om Xact Norden Högutdelande. Sedan jag skrev det där inlägget har de gått över till att betala utdelning kvartalsvis.

15 kommentarer:

 1. Skönt att den återhämtat sig nu på senaste, känns bättre att hålla den ett år till då.

  Vet du:? hur ofta byter dom innehaven i fonden/Viktar om den?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tjena karatekillen,
   Jag vill minnas att indexet viktas om halvårsvis. De går då på nytt igenom alla kriterier och tar in nya, slänger ut bolag,, viktar om osv.

   Mvh petrusko

   Radera
  2. Tyvärr tror jag det är oftare än så, brukar vara in en gång i månaden och kolla innehaven och det är nytt varje gång

   Radera
 2. Jag tycker att det är synd att denna (och andra ETFer som pyntar utdelning) inte dyker upp i fastställda och förväntade utdelningar hos Avanza tillsammans med aktierna. Samtidigt syns den ju i efterhand under de andra flikarna för inkomna. Men hade varit trevligt att se den på förväntade också. // MVH VGI

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hej VGI,
   Ja det där har blivit en omtyckt funktion hos Avanza och på sikt kanske även ETF:er kommer in där. Nu är det låg prio på det men Avanza känner till det och pimpar det kanske om/när ETF:er blir vanligare.

   Mvh petrusko

   Radera
  2. Jag har påpekat detta till Avanza och speciellt krävde dem att ska visa hos XACT norden för att den är så pass spridda mellan folk. Skicka gärna du också ett mejl till dem och visa önskemålet, ju flera göra det desto snabbare fixar dem.

   Radera
 3. Lite halvtråkig utveckling efter coronaraset förra året i denna ETF. Men den utgör fortfarande cirka 17% av portföljen och har inga planer att minska. Tycker det är ett bra alternativ långsiktigt.

  Riktigt kul att se kvartalsutdelningar. Hoppas på fler aktiebolag kan börja med samma på Stockholmsbörsen.

  Mvh
  Simon

  SvaraRadera
 4. Hej Petrusko

  Var hittar du infon om utdelningar och dess datum för xact högutdelande?

  Mvh John

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tjena John,
   Xact har en okej hemsida med den infon. xact.se

   Mvh petrusko

   Radera
 5. Varför skall man äga denna fond egentligen? Är det inte bättre att plocka ut 20% av de bolagen med bäst uthållig utdelning och utdelningshöjningshistorik och köpa dessa aktierna för hela slanten. Och slippa betala några dryga fondförvaltares löner!
  J.B.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hej JB,
   Ja om det vore så enkelt. Det är en indexfond och den gör sin grej helt passivt. När vi människor lägger in våra egna värderingar och gör ett selektivt urval kommer också risken i att vi gör fel, har otur osv. Historiskt har det varit svårt att prestera bättre än index i långa loppet. Väldigt många misslyckas.

   Mvh petrusko

   Radera
 6. Hej!
  Kul att det blev kvartalsutdelning.

  Vet du om de har någon tanke på att ändra utdelningsmånaderna så det blir var tredje månad eller är det dessa utdelningsmånader som kommer gälla i framtiden?

  Pappa betalar? - Bloggen om privatekonomi

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tjena,
   Mja vi får se hur de gör men det kan bli att de gör på det här viset. Jag har läst i fondens stadgar att just maj och hmm september tror jag det var är grundmånader för utdelning. Att byta de månaderna kräver att de ändrar i de där reglerna som i sin tur skall gå en vända hos FinansInspektionen.

   Mvh petrusko

   Radera
  2. Aha, så kanske tillräckligt bökigt för att kanske inte orka lägga tid på det. Spelar ju egentligen mindre roll men hade ändå varit skönt.

   Mvh PB?

   Radera

Aktiespararna Direktavkastning B (betalar utdelning)

  Reklam: Inlägget innehåller reklamlänk till Avanza. Det här är en rackarns bra fond som presterat bättre avkastning än storbolagsindex und...