Svolders substansrabatt 2 procent

 


Investmentbolaget Svolder meddelar substansvärde veckovis och per i fredags var det 192 kronor. Mot fredagens stängningskurs om 187,8 kronor innebär detta en substansrabatt om 2 procent.

Historiskt har man ofta kunnat köpa Svolder kring 10 procent substansrabatt men i närtid har den faktiskt handlats med en premie. Det där går upp och ned över tid. Vanligast har dock varit rabatt.

Svolder har en inriktning mot små och medelstora bolag och jag tycker att det är ett bra sätt att få sådan exponering. Via investmentbolaget Svolder. Ihop med ett knippe andra investmentbolag har man en fullgod riskspridning och potential.

En helt annan sak beträffande Svolder är att VD Ulf Hedlundh brukar skriva riktigt bra VD-ord. Medan vissa bolag levererar trötta VD-ord är det raka motsatsen här. Ulf Hedlundh är mycket skarp när det gäller investeringar och ekonomi på bred front. Han har i min värld en sund syn på saker och ting och jag läser med intresse det han skriver. Jag äger Svolder i ett pensionskonto.

Länk till Svolder hos Avanza (affiliatelänk).

Info om affiliatelänkar.

1 kommentar:

  1. Har sett en del intervjuer med Ulf Hedlundh och jag tycker han ger ett mycket kompetent intryck. Tycker bolaget har en intressant exponering och de verkar vara duktiga på att hitta bra case

    SvaraRadera

Börsens goda avkastning

  Jag och andra pratar ibland om "börsens goda avkastning" men det är inte varje gång man stannar upp och pratar om vad det faktis...