Skalat vidare och toppat upp

 


Idag skalade jag lite till på befintligt innehav för att kunna köpa andra aktier. Jag sålde en liten slurk Latour för att kunna köpa lite fler Essity och Tele2. Nu har jag kommit upp till önskad vikt i de två som nu mera utgör 1 procent vardera av portföljen. Jag har funderat fram och åter kring hur jag skall vikta Essity men landat i att jag nöjer mig med 1 procent tillsvidare. Det är en bra verksamhet med god potential på riktigt lång sikt. Jag får ju också en del Essity via mitt innehav i Industrivärden och jag har landat i att jag nöjer mig så nu. 

Tele2 tycker jag är ett bra case på nuvarande nivå varpå jag på kort tid köpt in hela den stek jag önskar ha.

Nu tittar jag på att minska en aning i Brookfield Renewable som stigit kraftigt sedan jag tog in dem i portföljen och nu väger cirka 5 procent. Initialt tittar jag på att ta ner det till 4 procent så får vi se hur jag går vidare på sikt. Jag tror på bolaget i långa loppet och en ev minskning i innehavet handlar enbart om riskkontroll. Jag är en hyggligt försiktig investerare och agerar därefter.

3 kommentarer:

  1. Tack för bra blogg. Funderar hur du tänker om Cibus Nordic Real Estate betalar ut 95 % av sin vinst som utdelning. Är det inte lite oroväckande högt?

    SvaraRadera
    Svar
    1. Tjena,
      Du kan inte titta på redovisad vinst i ett fastighetsbolag då det innehåller en del redovisningstekniska saker som inte berör de riktiga pengarna bolaget genererar. Cibus delar ut 0,89 euro och täcker det gott och väl med en intjäningsförmåga om 1,1 euro.

      Mvh petrusko

      Radera
  2. Hej, med reservation att du redan skrivit om detta (inte hittat), men skulle vara intressant hur stor ditt investerade kapital är eller iallafall var den dagen du valde att leva på utdelningar för att förstå ungefär vad som krävdes för dig för att ha den möjligheten. Det är också intressant utifrån att veta vilken risk du bär när du anger att köp är x % utifrån din portfölj.
    Om jag personligen skulle ta ett beslut att endast leva på utdelningar skulle jag nog behöva ett kapital runt 5m och minst utdelning på ca 6% på portföljen (vilket känns högt räknat).
    Tack på förhand och för en intressant blogg.

    SvaraRadera

Emilshus rapport Q1 2024 - Höjd prognos

  Reklam: Inlägget innehåller reklamlänk till Avanza. Idag var det dags för fastighetsbolaget Emilshus att presentera sin rapport för det fö...