Starkt av Axfood

 


Idag presenterade Axfood sin rapport för det tredje kvartalet och de uppvisar en stark prestanda rakt igenom. Man flexar musklerna och ökar allt. Ökade marknadsandelar, ökad omsättning, ökad marginal, ökad vinst. Ja det är en mäktig prestanda av Axfood men det kommer inte som en överraskning. De har presterat bra länge och de har ökat mer än marknaden i många kvartal i följd nu.

Omsättningen i det tredje kvartalet ökade 5,5 procent till 13.426 miljoner kronor.

Rörelsemarginalen landade på 5,9 procent.

Kassaflöde per aktie steg till 5,58 kronor.

Resultat per aktie blev 2,95 kronor.

Axfood går mot ännu ett rekordår och en höjd utdelning nästa vår ligger i korten. Det är mitt näst största innehav så det sitter ju riktigt fint med stark prestanda och en ev höjd utdelning. Värderingen är redan väldigt hög så någon raket blir aktien nog inte härifrån. Den urstarka prestandan gör att de växer i sin värdering snabbare. Kortsiktigt som på en rapportdag kan naturligtvis mycket hända men på längre sikt tänker jag som sagt att värderingen är väldigt hög och värst högre tror jag inte att den blir.

Länk till Axfood hos Avanza (affiliatelänk).

Info om affiliatelänkar.

8 kommentarer:

 1. Vad är din kommentar om Essity idag, ner 6%. En överreaktion av marknaden?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tjena,
   Essitys rapport var verkligen ingen höjdare. Trevligt att de höjer målet för avkastning på sysselsatt kapital men prestandan här och nu var inte så bra. Det är inte obefogat att den backar idag. Jag tror på Essity i långa loppet och passade på att köpa mer i dagens nedgång.

   Mvh petrusko

   Radera
 2. Riktigt fin rapport!
  Idag känns det som det är läge att öka på både i Essity och Telia

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tjena Stefan,
   Ja den var verkligen nice. Essity backar rejält idag på en svag rapport. Det ser jag som ett köptilfälle och ökade lite idag. Långsiktigt har inget förändrats i och med dagens rapport. Eller kanske till det positiva då för det höjda målet för avkastning på sysselsatt kapital är nice i långa loppet. Att de presterade svagt det gångna kvartalet gör varken från eller till på 10 års sikt.

   Mvh petrusko

   Radera
 3. Fin rapport! Är upp ca 50% totalt sett för Axfood. Ska bli kul att se vad de hittar på till utdelning nästa år.

  Trist bara att börsen varit väldigt sur senaste dagarna, men så är det, ibland går det upp ibland går det ner.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hej Snålgrisen,
   Axfood har verkligen varit trevlig att äga. En defensiv investering som dessutom avkastat riktigt bra.

   Mvh petrusko

   Radera
 4. Mkt trevlig rapport. Vad tror du om deras Snabbgross Club? Jag tycker ändå det känns som att man kan lita på dem när det kommer till att identifiera nya konsumentbehov :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tjena,
   Jo det där Snabbgross Club är spännande. Det jag läst om det hittills så påminner conceptet om Costco. Man får pynta en medlemsavgift för att få handla där och det är fokus större förpackningar osv. Jag tror det kan bli bra. Det lär finnas stor efterfrågan från kunder som vill handla på det viset.

   Mvh petrusko

   Radera

Jag sålde mina Tele2 och ökade i Cibus

  Reklam: Inlägget innehåller reklamlänk till Avanza. Idag presenterades en affär där Tele2s största ägare säljer hela sitt innehav i etappe...