Wallenstam kallar till extra bolagsstämma för beslut om utdelning


Det anrika fastighetsbolaget Wallenstam kallar nu till extra bolagsstämma för att besluta om utdelning. Detta efter att utdelningsförslaget drogs in vid ordinarie stämma i våras. En försiktighetsåtgärd i spåren av pågående pandemi.

Nu föreslås en utdelning om 0,5 kronor vilket är betydligt lägre än föregående års utdelning som var på totalt 1,9 kronor. Wallenstam meddelar att de har stora investeringar på gång och vill vara beredda på ev affärsmöjligheter. En förklaring till den lägre utdelningen.

Den extra bolagsstämman kommer hållas 30 september och utdelning sker i samband med det.

Häromdagen meddelade skogsbolaget Holmen om utdelning i höst och Wallenstam är nog bara en i raden av bolag som hakar på den trenden. Ganska väntat.

2 kommentarer:

  1. Hej
    Såg att banker och försäkringsbolag hade lämnat din portfölj, inget hopp om ljusning där? Tittade på ett utländskt försäkringsbolag Aegon som har €12 kassa / aktie, kursen står i €2,5. Det låter ju som gratis pengar, värdefälla?

    SvaraRadera
    Svar
    1. Tjena,
      Banker har länge varit i frysboxen bland investerare och rådande pandemi verkar ha knutit fast dem där för ytterligare en tid framöver. I långa loppet kan det nog bli okej men jag har flyttat mitt kapital till annat som bjöd på fint läge. Jag köpte bla Corem Property preferens kring 250 kronor.

      Mvh petrusko

      Radera

Jag har tagit hem en fin vinst i Corem pref

  I höstas tog jag in en stek Corem Property Group preferens när mycket pekade på ett förändrat ränteläge och därmed andra förutsättningar f...