Månadsutdelning i Cibus


Det lilla fastighetsbolaget Cibus med inriktning mot dagligvaruhandeln beslutade vid sin bolagsstämma endast om en liten utdelning som betalades i juni. Anledningen är att de avser att gå över till månadsutdelning och behövde lite mer tid på sig att fixa alla detaljer kring det.

De har meddelat att de avser dela ut ytterligare 0,67 euro per aktie vilket tar utdelningen till 0,89 euro för 12 månaders perioden. De där 0,67 eurosarna avser de betala månadsvis och det skall de besluta om vid en extra bolagsstämma senast innan septembers utgång.

En sådan där bolagsstämma kallar man till cirka 4 veckor innan vilket betyder att vi nu i månadsskiftet juli/augusti sannolikt inte behöver vänta värst länge till innan vi kan läsa om utdelningsförslaget i kallelsen. Gissningsvis rör det sig om 1-2 veckor.

Månadsutdelning är trevligt och när det dessutom är i ett bra bolag som jag redan äger är det ju toppenkul. Jag gillar Cibus inriktning mot dagligvaruhandeln. De äger fastigheter där mataffärer bedriver sin verksamhet. En verksamhet som inte hotas av e-handel, konjunktur osv som många andra gör. Snarare är e-handeln en potential för dem eftersom paketutlämning ofta finns i butikerna där mat säljs.

Länk till Cibus Nordic hos Avanza (affiliatelänk).

Info om affiliatelänkar.

8 kommentarer:

 1. Äger Cibus här ochså.och kan tänka mig att öka
  när det blir månads utdelning.
  hoppas fler företag går över till månads utdelning.
  blir ett jämnare inflöde av pengar.

  SvaraRadera
 2. Jag tycker månadsutdelning är överskattat. Visst förstår jag att vissa investerare gärna ser ett jämnare kassaflöde men det hade varit bättre om bolagen haft lite mer spridning på utdelningsdatum, alla behöver ju inte dela ut allt på våren.

  Cibus är oroväckande högt belånade. Inget för mig...

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tjena,
   Du får det att låta som att Cibus har extremt hög belåning men så är inte fallet. Belåningsgraden ligger runt 58% vilket är högre än mogna bolag som tex Castellum men klart rimligt för ett litet ungt bolag. Jämförelsevis är det ungefär samma nivå som Klövern ligger på men de har ju dessutom preferensaktier uppe på toppen av det.

   Mvh petrusko

   Radera
 3. Kul nyhet! Alltid blir överraskad glad när såna goda nyheter plötslig dyker upp. Ser fram emot månadsutdelningen och jag kan också tänka mig öka trots jag har en ganska stor post redan.
  Tack för infon!
  Mvh

  SvaraRadera
 4. Intressant, btw stämmer det att det inte är källskatt då de har sitt säte i Sthlm, fast aktien handlas i Euro?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tjena,
   Cibus är ett svenskt bolag. Vilken valuta det handlad i eller vart det är börsnoterat har ingen betydelse. Aktien handlas i svenska kronor.

   Mvh petrusko

   Radera
 5. Hur mycket av kassaflödet/FFO delar Cibus ut i genomsnitt?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tjena,
   I den senaste rapporten Q1 per 31/3 var intjänings förmågan 1,06 euro per aktie. Tar vi utdelningen genom det landar det på en utdelningsandel om 84 procent.

   Mvh petrusko

   Radera

Ingen utdelning från Industrivärden

  Idag meddelade Industrivärden att de inte avser kalla till extra bolagsstämma för beslut om utdelning nu i höst och det förvånar mig inte....