Bra aktiesnack på Youtube



Jag följer kanalen "Direkt Studios" på Youtube och de gör riktigt bra videos för oss börsintresserade. Det har lite olika koncept där videon ovan är ganska lång och pratar brett om börsen just nu. De gör även en serie videos som de kallar för "fondfunderingar" och leds av en tjej som heter Johanna. De tycker jag är riktigt bra och är på ofta 10-15 minuter långa. Exempelvis har de gjort ett sådant klipp om investmentbolag som var väldigt intressant.

Videon ovan är brett börssnack med Joakim Bornold i lite drygt 10 minuter och efter det blir det fokus på teknisk Analys med Tobbe Rosén. Tobbe är duktig och högt aktad inom TA så om du villa veta mer om det är det han en bra källa till kunskap.

4 kommentarer:

  1. Vilken tur att du skrev ut att Johanna var en tjej. Annars hade jag trott att hon tillsammans med Tobias och Joakim är män...

    Men en mer seriös fråga:
    Vad är din syn på TA, "spåkonst" eller "vetenskap"? Har du möjligtvis något tidigare inlägg där du skriver om det?

    SvaraRadera
    Svar
    1. Hej Katniss,
      Jag använder mig inte utav TA. Det är ingen exakt vetenskap men man kan nog ha nytta av den om man behärskar det och är medveten om att det blir fel ett antal av gångerna. Helt vanliga investerare klarar sig utmärkt utan TA.

      Mvh petrusko

      Radera
  2. Om man nöjer sig med index avkastning, vad tror du om investera en miljon enligt nedan fördelning ?

    50% spiltan
    50% LFB global indexnära

    SvaraRadera
    Svar
    1. Tjena UtdelningsBagaren,
      Generellt sett är det smart att sikta på indexavkastning eftersom det är svårt för en enskild såväl som fondförvaltare att prestera bättre. Fonderna du nämner gillar jag.

      Mvh petrusko

      Radera

Kort om optionsstrategin i JGPI

  Reklam: Inlägget innehåller reklamlänk till Avanza. I slutet av 2023 lanserade JPMorgan en börshandlad fond med global inriktning och en o...