H&Ms försäljning -30 procent i juni


H&Ms försäljning halverades i det senaste kvartalet i bolagets brutna räkenskapsår. Det var kanske något bättre än befarat. Jag fastnade mer på läget nu i juni.

Under perioden 1-13 juni har försäljningen backat med endast 30 procent jämfört med förra året.
Det är inte nattsvart i mina ögon. För stora mäktiga H&M är minus 30 procent absolut någon sorts ljuset i tunneln scenario. De har gott om cash, de har tillgång till extern finansiering. Jag tänker också att om det är minus 30 procent under början av juni, hur ser det då ut om en månad eller två? Världen öppnar upp nu i en snabb takt. Länder och butiker öppnas igen efter att ha varit stängda. Människor tar sig ut i butiker och handlar.

Jag tycker minus 30 procent i första halvan av juni låter bra för H&M. Det blir riktigt spännande att följa utvecklingen.

3 kommentarer:

  1. Blir intressant att se hur de har kunnat balansera utgifterna i Q2 rapporten...
    Men redan innan Corona så hade de ju problem att öka vinsten (omsättningen ökar men vinsten minskar) så tror inte detta blir bra på kort sikt, på längre sikt kan det vara bra för de stora så som H&M för bara de starka klarar sig kvar.
    Jag äger inte H&M i dagsläget, men har de under uppsikt om de går ner mot 100:- igen...

    SvaraRadera
  2. Mycket intressant!
    Jag har väntat på sämre tider för att jag trott att H&M är tillräckligt stora för att gå vinnande ur något sådant. Kanske är det Corona som fixar H&M problem. Vi har ju redan börjat se konkurser i andra klädbolag.

    Vem vet, tiden får utvisa det.

    Pappa betalar? - Bloggen om privatekonomi

    SvaraRadera
  3. Personligen har jag svårt att se en positiv framtid för HM på längre sikt. De är fortfarande allt för långt efter vad gäller onlineförsäljning, de ökar visserligen men från ganska låga nivåer och kvaliteten på online är fortfarande inte bra. Utöver det så är affärsmodellen med fast fashion inte helt PK i dagsläget och miljökonsekvensen för just klädbranschen är under lupp. Ständigt. Tidigare mestadels i vår del av världen men nu även i många fler länder. På kortare sikt kan HM vara en god affär om man lyckas tajma marknaden men på längre sikt är jag tveksam. Att dessutom låna pengar till utdelning under några år känns även det tveksamt.

    SvaraRadera

Europa som investering

  Reklam: Inlägget innehåller reklamlänk till Avanza. Som investerare finns det många olika indelningar man kan göra på världens alla bolag....