Argument för Dow Jones

Jag läste precis en artikel hos Placera (Avanza) där de argumenterade för Dow Jones och att man smidigt kan investera i det indexet via en ETF. Det är ett väldigt smalt index om endast 30 innehav men det är megastora stabila bolag. I Artikeln argumenterar de för indexet och bolagen som ett bra bet på värdeaktier.

Generellt sett tycker jag att det är väldigt fina bolag som ingår i Dow Jones och jag tycker att en investering i indexet är rimlig. Det skulle kunna vara en komponent i ett långsiktigt spar ihop med ett gäng andra innehav. Att satsa uteslutande eller tungt på Dow Jones skulle jag inte göra, det är för smalt index och därmed för riskfyllt men som en del i en större portfölj absolut.

Läs artikeln hos Placera, jag tyckte den var bra och väldigt informativ.

https://www.avanza.se/placera/redaktionellt/2020/06/03/index-med-fokus-pa-branschledare.html


Ett index och tillhörande ETF som jag gillar bättre än Dow Jones är iShares MSCI USA Quality Dividend. Den är på liknande tema där med värdeaktier. Det är ett bredare index och jag tycker att innehaven håller än högre kvalitet. Läs mitt inlägg om den fonden i länken nedan:

https://petrusko.blogspot.com/2020/03/ishares-msci-usa-quality-dividend-ucits.html

4 kommentarer:

  1. Mycket fokus på etf fonder nu på senaste tiden ifrån dig, Vad hände med gamla hederliga enskilda bolag? Är det fonder vi ska satsa på nu eller?

    SvaraRadera
  2. Mycket fokus på etf fonder nu på senaste tiden ifrån dig, Vad hände med gamla hederliga enskilda bolag? Är det fonder vi ska satsa på nu eller?

    SvaraRadera
  3. Den ETF som omnämns i artikeln - vet du om den också har sitt säte på Irland?

    SvaraRadera
    Svar
    1. Tjena,
      iShares Dow Jones Industrial Average ETF har sitt säte på Irland. Den pyntar dock ingen utdelning så det har ingen betydelse.

      Mvh petrusko

      Radera

OMX Stockholm Banks

  De svenska storbankerna har gått bra det senaste året i spåren av ett normaliserat ränteläge. Hittills i år har de presterat en god totala...