Flytta aktier från ISK till ISK


Man kan flytta aktier mellan två ISK utan någon skattekonsekvens. Hos Avanza utgår inga avgifter som tex courtage och jag tippar att det är likadant hos andra aktörer (att de inte tar courtage).
Det går ju även bra att flytta från ett ISK hos en annan mäklare. Jag har testat att lytta från Handelsbanken till Avanza och ingen av dem tog någon avgift för det.

Nu har jag skapat ett nytt ISK hos Avanza för att testa rent praktiskt hur det fungerar att flytta. Jag förde över pengar igår och köpte idag lite värdepapper för att testa att flytta in till mitt primära ISK.
När man är på Avanzas sajt ligger funktionen för flytt ute i högerkanten när man är på sidan "min ekonomi".

Just nu kan jag inte flytta mina värdepapper eftersom det måste gå 3 dagar från det att jag köpte dem. Jag uppdaterar det här inlägget nästa vecka med vad jag misstänker är ett smidigt förfarande. Det verkar vara att bara bocka i det jag vill flytta och köra.

**Uppdatering**
Nu har det gått några dagar sedan jag köpte de där fonderna/aktierna och jag har genomfört flytten. Jag klickade enkelt på Avanzas sajt och flytten var klar sekunden efter sista klicket.

18 kommentarer:

 1. Hej Petrusko :-)
  Det fungerar alldeles utmärkt hos Avanza, jag har 2 ISK och flyttar ibland mellan dem.
  Var rädd om dig och ha en fin 1:a-maj-helg!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tjena,
   Ah vad smidigt. Det är bra att man kan flytta så där utan krångel och skatt.

   Ha det gott

   Mvh petrusko

   Radera
 2. Jag har länge haft flera ISK och det är inga problem att flytta mellan som du beskriver ovan!
  Bra sätt att hantera olika portföljer/strategier med flera ISK och om det blivit fel så kan man lätt flytta!

  Trist att det inte går att göra mellan KF<->KF och KF<->ISK också!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tjena Tomas,
   Ja det hade varit nice att kunna flytta mellan KF också.

   Mvh petrusko

   Radera
 3. Jag flyttade fonder från SHB till Nordnet. Efter ett par veckor tröttnade jag och sålde fonderna och flyttade pengarna. Vet inte när flytten blev klar, det tog evigheter.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tjena,
   Ah det var ju segt. Är kanske Nordnet som är den sega länken. Jag har flyttat från Handelsbanken som sagt och de var snabba. Samtidigt flyttade jag från Nordnet och det tog flera veckor.

   Mvh petrusko

   Radera
 4. Perfekt, då kan jag köpa aktier hos DeGiro och Nordea och sedan flytta ISK till Avanza, det blir redigt med sparat courtage för min del och jag kan utnyttja min gratis belåning om 50.000 kr hos Avanza för att föra över pengar till dessa två för ännu fler aktieinköp.

  Nu blir Avanza-aktieägarna ledsna då de går miste om courtage och bara får kostnader associerade med flytten.
  Tack för tipset!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tjena,
   Ja kolla bara så inte Degiro tar någon avgift för flytten.

   Mvh petrusko

   Radera
  2. Hej. Jag hittade detta om just DeGiro och att flytta ISK till annan nätmäklare: https://rikatillsammans.se/fragor/flytta-mellan-isk-i-olika-banker-2/

   Radera
 5. Om man flyttar från ett ISK hos Nordnet till ett ISK hos Avanza så tar Nordnet en avgift, jag tror att det är per värdepapper som flyttas. Jag hade en ETF (Xact Högutdelande) och det kostade 49 kr att flytta den.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tjena,
   Ah ok. Jag gjorde det nog i smband med att jag stängde den depån och det kostade inget. Är nog skillnaden, att göra det i samband med stängning. Vill minnas jag läst något om det.

   Mvh petrusko

   Radera
 6. Det kan alltså tillkomma avgifter för själva flytten, så kolla med respektive bank/nätmäklare först!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hello,
   Ja precis. Det varierar mellan de olika mäklarna så man får kolla där man är kund ochvse vad just de har för avgifter.

   Mvh petrusko

   Radera
 7. Hej Petrusko!

  Jag ställer en fråga som du säkert fått tidigare gällande din strategi. Jag har lite svårt att förstå varför du fokuserar så pass mycket på en hög utdelning. Bör inte det viktigaste vara en hög totalavkastning till en acceptabel risk, även om direktavkastningen är lite lägre? Är direktavkastningen här och nu för låg kan man ju alltid sälja en mindre del av sina aktier varje år.

  Det jag tänker mest på är D-aktier, som inte kan ge någon utdelningshöjning, men där du samtidigt inte har någon preferens framför stamaktieägare i en konkurssituation. I min värld är risk/reward inget vidare för dessa aktier. Cibus, Diös m.fl. har gett utdelningshöjningar över tid och har också en bra direktavkastning drivet av starka kassaflöden. Balder har en väldigt hög totalavkastning men ingen utdelning alls. Investmentbolagen har också gett en väldigt bra totalavkastning även om direktavkastningen ofta är väldigt låg.

  Jag ställer frågan till dig eftersom jag tycker att du verkar vara en förnuftig investerare som i övrigt köper bra bolag och inte bara de bolag som för stunden ger allra bäst direktavkastning, även om den inte är uthållig.

  MVH

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tjena,
   Tack för din kommentar och sunda frågeställning.

   Jag har stort fokus på utdelningstillväxt. Mina största innehav är bla Castellum och Axfood som är pålitliga höjare. Jag har en mindre del preffar och D aktier i min portfölj för ett stabilt kassaflöde. Det är en del av helheten

   Mvh petrusko

   Radera
 8. Flyttade precis mitt pensionsspar från LF bank till Avanza. Tog mindre än 1 vecka och gav var samma som tidigare. Detta gällde aktierna. Fonderna har inte flyttats över än, men de stod ju faktiskt att det kan ta 1-3 veckor också.

  SvaraRadera
 9. Det är ju bra, tack för uppdateringen!

  SvaraRadera
 10. Något som också kan vara bra att veta är att det går att flytta likvider till annan ISK utan skattekonsekvens. Själv hade jag fonder hos SEB (som jag inte ville flytta vidare till Nordnet) så jag sålde dessa i min ISK hos SEB. Sedan kontaktade jag Nordnet och sa att jag ville flytta mina likvider till min ISK hos dem. Fick visa mina säljnotor från SEB för insatt kapital på Nordnet varpå Nordnet "annulerade" skatten. Jag antar att detta även kan vara ett alternativ om flyttavgifterna är högre än courtaget.

  SvaraRadera

Castellums VD slutar

  Henrik Saxborn VD sedan 2013 har meddelat Castellums styrelse att han beslutat lämna sin roll som VD och koncernchef. Han blir kvar upp ti...