Jag köpte mer aktier i dagens nedgång


Idag backar börsen kraftigt i spåren av oro för Coronaviruset. På kort sikt är det så här börsen beter sig, den går lite upp och ned beroende på diverse ting. I det långa loppet så är det mer bolagens utveckling och prestanda som styr.

Jag investerar på lång sikt och i långa loppet kommer våra fina bolag fortsätta utvecklas och växa. Dagens nedgång använde jag till att passa på och köpa mer aktier. Jag investerar regelbundet på börsen och hade ändå i plan att köpa nu i närtid. Om det går ner mer imorgon då? Ja den kommentaren är inte ovanlig och jag rycker på axlarna och resonerar att ingen vet på förhand hur börsen skall gå imorgon. Går den ned mer imorgon kan man köpa ännu mer om man önskar, jag gör nog det.

Det blev mer aktier i Bonava för 84,7 kronor stycket. Jag har nyligen börjat köpa in mig i bolaget som jag anser är ett rimligt bolag med tillfälliga problem. De har en bra verksamhet i grund och botten men behöver prestera bättre än de gjort på sistone. Jag har inga storslagna planer för innehavet utan siktar på att låta det vara en liten del i portföljen. Nu väger det långt under 0,5 procent och jag siktar nog på att få upp det dit någonstans.

Resurs Holding har jag sedan tidigare gjort en större satsning på och viktat den över 4 procent i väskan. Idag passade jag på att köpa ett knippe ytterligare för 55 kronor styck. Här tycker jag att man får ett riktigt bra bolag till ett rimligt pris. De presterar bra men värderas lågt då hela sektorn är impopulär på börsen. Resurs växer bra och allt pekar på att de kommer fortsätta göra så framöver. Det betyder mer vinst och utdelning per aktie. Direktavkastningen är fet på runt 7 procent och de höjer utdelningen årligen i takt med att vinsten stiger.

Bilden överst visar börsindex utveckling senaste veckan fram till nu. Det är en rejäl nedgång idag och den som handlar på börsen nu får mer för pengarna helt enkelt.

5 kommentarer:

  1. Intressant, har du stor kassa? Själv köper jag lite varje dag som det går ner, jag har flera gånger skjutit bort allt krut för tidigt, säg om det gick ner 3% en dag, men föll ytterligare 7% under resten av veckan, då är det inte så bra att köpa för mycket dag 1. Går såklart inte att veta i förväg, men jag har själv gått på denna nit mer än en gång. Oavsett vilket har man ju ökat sin YOC, men kanske inte lika mycket som om man hade väntat... :)

    SvaraRadera
  2. Snålgrisen,

    Detta investerande är alltid en lärorik resa:-))Fundera nu inte så mycket på magkänslan. Då brukar det gå riktigt illa.

    Mvh

    Lars

    SvaraRadera
  3. Minns när jag snittade ned mig på Swedbank. Var gång den sjönk med 5-10% blev jag glad och köpte. När jag var nere på 135 kr vågade jag inte längre. Alla SKREK sälj! Tror den vände vid 128 kr. Jag säljer nästa aldrig aktier och behöll sålunda mina SB. Har blivit en fin resa sedan dess, och snart rasslar det in utdelningar.

    SvaraRadera
  4. Vad hände med din satsning i Resurs Holding efter detta? Har försökt leta efter blogg inlägg men ej hittat något och bland innehaven är det borta. Jag undrar i så fall varför?

    SvaraRadera
    Svar
    1. Tjena,
      Min investering i Resurs blev inget vidare då jag sålde någon gång i början av coronakrisen. Jag gjorde några omplaceringar då för att justera bla risk och utdelningar i portföljen. Medan Resurs drog in utdelning och backade massvis hade Cibus full fräs på utdelning och handlades likt allt annat på otroligt låga nivåer. Jag har följt Resurs sedan dess och har tro på bolaget medan jag tycker att de presterat halvdant och kommunicerat svagt. Norge har länge varit dåligt för dem och de har skyllt på andra faktorer och skjutit fram tidspunkt när det kan tänkas bli bra igen. Nu har de bytt VD och förmodligen får de ordning på skutan framledes. Det finns potential i den där verksamheten.

      Mvh petrusko

      Radera

Jag har tagit hem en fin vinst i Corem pref

  I höstas tog jag in en stek Corem Property Group preferens när mycket pekade på ett förändrat ränteläge och därmed andra förutsättningar f...