Konjunkturprognos 2020 och 2021


Chefsekonomer på SEB och Swedbank tror på en tillväxt om drygt 1 procent för svensk ekonomi 2020 och att det tar bättre fart än så under 2021. Ja så här uttalar de sig och man kan höra det i kvällens ekonomiekot.

Med detta vill jag reka ekonomiekot från Sveriges Radio. De gör korta lättbegripliga inslag om ekonomi. Det är börs och annat ekonomirelaterat. Själv följer jag det enkelt via appen från Sveriges Radio i min telefon. Där har jag klickat i att Ekonomiekot är en favorit och jag får upp de senaste avsnitten i min app per automatik.

Ja det var ett par goda ord om programmet Ekonomiekot. Nu till innehållet i kvällens program. Närmare bestämt det där om Sveriges tillväxt i år och nästa år. Det är ändå en hygglig outlook tycker jag och det inger tro om framtiden. Världsekonomin väntas ta bättre fart 2021 och det driver på Sverige och våra exportbolag. Sandvik säljer mer gruvprylar, Volvo säljer fler dumpers osv.

Härliga tider strålande tider.

Lyssna gärna på Ekonomiekot som jag varmt rekommenderar. Klicka play ovan eller surfa in på länken nedan.

https://sverigesradio.se/avsnitt/1431758

2 kommentarer:

  1. Jag tycker mycket svenska industribolag verkar dyra. Har köpt både stora och små snabbväxande it/teknikbolag på P/E tal inte så brutalt mycket högre och ungefär samma EV/EBITDA. We shall see hur året går.

    SvaraRadera
  2. Gissningslek; blir Trump omvald kan han behålla tullarna tills han får de avtal han vill ha. Segt för världshandeln men jag tror inte han bryr sig, det är "'murica first"

    SvaraRadera

Europa som investering

  Reklam: Inlägget innehåller reklamlänk till Avanza. Som investerare finns det många olika indelningar man kan göra på världens alla bolag....