Johnson & Johnson imorgon måndag


De senaste dagarna har varit dystra på börsen och i fredags var det en duktig veckoavslutning där amerikanska S&P500 stängde på minus 2,6 procent ungefär. Jag passade på att öka i världens största hälsovårdsbolag Johnson & Johnson som backade lika mycket. Hälsovårdjätten har höjt sin utdelning varje år i snart 60 år på raken. Det är ett maffigt track record och det ser ljust ut för framtiden. De har en vrålstark finansiell ställning (starkast av alla amerikanska bolag) och de har mycket god täckning av utdelningen. För 2019 kommer de göra en justerad vinst kring $8,5 och de delar ut $3,8 totalt på året. Utdelningen betalas kvartalsvis om $0,95 där den senaste faktiskt är precis nu i dagarna.

X-datum för den senaste utdelningen är imorgon måndag 26/8 vilket betyder att den handlas exklusive rätt till utdelning. De som ägde aktien i fredags får utdelningen och pay date är 10/9.

Aktiekursen bör således backa ungefär en dollar imorgon allt annat lika.

3 kommentarer:

  1. Tack för fin blogg! Jag har Johnson & Johnson samt Abbvie i portföljen, funderar på att ta in Pfizer också som sjunkit på sista tiden. Undrar vad du tror om framtidsutsikterna för Pfizer (på längre sikt)? Är det bättre kanske att öka nu i Johnson & Johnson istället för att köpa in Pfizer?

    SvaraRadera
  2. Säljer du alla JJ nu när de förlorade i rätten? Första rättegången förlorar de 500 milj och 1000 tals fall till väntas komma...

    SvaraRadera

Mer info om Vanguard All World High Dividend Yield ETF

  Jag  skriver titt som tätt om den här fonden och mina investeringar i den och ofta får jag frågan om mer info om den. Själv har jag skrivi...