Rapport Brookfield Renewable Partners Q2 2019


Brookfield Renewable Partners har rapporterat för det andra kvartalet och det var en bra rapport i mina ögon. Medan vindkraften totalt har genererat lite mindre än väntat så har vattenkraften i Nordamerika varit urstark och genererat långt över det historiska snittet. Hela 15 procent över.

Bolaget har fortsatt en stark finansiell ställning med investment grade rating och god tillgång till kapital.

FFO per aktie steg cirka 35 procent i kvartalet till $0,74 från $0,55 året innan. För det första halvåret är FFO per aktie $1,47 vilket är en ökning med 26 procent mot samma period året innan.

Det här är riktigt stark prestanda och det kommer inte vara några pix för bolaget att höja sin utdelning som de brukar göra varje år på vårkanten. De siktar på att höja utdelningen 5-9 procent per år och med lite flyt kanske vi kan landa överst i det där spannet till våren. Utdelningen som betalas kvartalsvis är nu på totalt 2,06 amerikanska dollar och direktavkastningen är runt 5,75 procent på kursen 47,3 Kanadensiska dollar.

Avanza har spärrat möjligheten att handla den här typen av bolag pga att hanteringen av utdelningen och skatten på den kräver mer jobb än "vanliga" amerikanska och kanadensiska aktier. Det går dock att köpa den hos Nordea och även hos Nordnet vill jag minnas.

Jag äger Brookfield Renewable Partners sedan några år och de har verkligen tickat på fint under den tiden. De har stadigt höjt sin utdelning som de sagt att de "ska" göra. Det är en bra verksamhet som jag är stolt över att äga.

9 kommentarer:

 1. Jag har med en stek i detta fina bolag i utdelningsportföljen, något man bör kunna känna sig trygg med på lång sikt.
  Riktigt, riktigt kasst av Avanza att strypa handeln i dessa bra bolag för övrigt. Som vilken mossig gammelbank som helst.
  Mvh investera-pengar.blogspot.se

  SvaraRadera
 2. Håller med @investeraren om Avanza... Jag flyttade alla mina tillgångar till Nordea. Idag kunde jag fylla på med fler BEP! Jag använder Avanzas plattform för att den är mer användarvänlig men Nordeas för alla köp o sälj då de är överlägset billigast!!!!

  SvaraRadera
 3. Tack för en bra blogg!

  Har du räknat vad den faktiska direktavkastningen blir efter betald utländsk källskatt ?

  Förstår att man kan få tillbaka allt om man har KF, men tar ju oftast några år

  SvaraRadera
 4. Hej Petrusko,
  En OT fråga här gällande meddelandet som kom ut på morgonen gällande Akelius. De senarelägger rapporten runt 3 veckor för att utröna möjligheten att emittera D aktier i en extrastämma i början av September.

  Tror du att de kommer lösa in preffarna alternativt att man får byta pref mot D aktier? Handlas ju en bit över inlösen och målet för dom är Investment grade och då är väl D aktier en bra sak för dom som bolag?

  Intressant att få dina tankar om detta. Akelius är mitt största innehav och förutom den stadiga utdelningen ligger jag över 20% upp så jag vill gärna behålla dom.

  Tack på förhand

  // Malte

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tjena Malte,
   Jag skrev precis ett inlägg om denna. På sikt kommer de nog göra sig av med preffarna. Vi får väl se helt enkelt om det blir ett byte det närmsta året eller så mot Stamaktie serie D eller om det dröjer längre. Blir det ett byte så får du förmodligen en bra deal och kommer få mer värde än du har nu. Att du är 20% upp har ju ingen som helst betydelse i en nulägesvärdering.

   Mvh petrusko

   Radera
 5. Tack Petrusko,
  Visst är det sant att 20% inte gör någon skillnad här och nu men personligen tycker jag att mitt GAV på 290:- inte är så dumt om dom blir inlösta eller bytta mot en D aktie.

  Tack för svaret och hoppas alla får en härlig dag.

  // Malte

  SvaraRadera
 6. Synd att man aldrig köpte . Tittar på
  transalta renewables istället . Vad jag förstått är brookfield delägare i transalta vilket känns som ett bra tecken.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Transalta Renewable borde också vara bra. Har lite i dom men köpte BEP så mycket det bara gick när dom skulle tas bort från Avanza.

   Lär dock öka i Transalta Ren igen senare....

   Radera
 7. Nåja, kan ju inte riktigt köpa det nu längre så får väl öka på i Brookfield asset manager istället.

  Kassaflödeet ifrån aktien är lite obefintlig men tillväxen på balansräkningen är ju fantastisk!

  SvaraRadera

Rekordeliga tips för att bli bättre på att läsa böcker.

  So yeah, jag snubblade in på den här videon på Youtube. Aldrig har jag sett snubben förut men jag gillar honom och videon starkt. På cirk...