Johnson & Johnson höjer utdelningen


Världens största hälsovårdbolag Johnson & Johnson meddelade idag att de höjer utdelningen för 57:e året i rad. Utdelningen som betalas kvartalsvis i mars/juni/september/december höjs till $0,95 per aktie. Det är en höjning om 5,6 procent från tidigare $0,9.

I årstakt summerar utdelningen till $3,8 vilket ger en direktavkastning om 2,7 procent på kursen $139,65.

Jag äger Johnson & Johnson som är ett otroligt välskött och bra bolag. De har en mycket stark finansiell ställning och är ett av endast ett par bolag som har högsta kreditbetyg AAA i USA. Finansiell råstyrka som jag gillar det. Bolag som har höjt sin utdelning varje år i följd i minst 50 år tituleras "Dividend King". Det finns ett par dussin sådana i USA och Johnson & Johnson är ett av dem.

Länk till Johnson & Johnson hos Avanza (affiliatelänk).

Info om affiliatelänkar.

4 kommentarer:

  1. Hejsan vet du om de kommer att lösa in akelius preffen nu till sommar ? Och är det värt att köpa på nuvarande nivå ?

    SvaraRadera
    Svar
    1. Tjena,
      Akelius kan lösa in sin preff när de så önskar det. Om de väljer att göra det just nu i sommar har jag ingen gissning om. Jag kan förstå både om de väljer att lösa in den snart och om de väljer att göra det efter 2024 när inlösenbeloppet blir som lägst. Jag tycker Akelius är den mest attraktiva preffen och på nivåer kring 345 kronor tycker jag den är okej. Den handlas ju ungefär där nu.

      Mvh petrusko

      Radera
  2. Bra företag men aktiekursen kommer med jämna mellanrum att få sota för tidigare bristfällig kontroll av cancerframkallande barnpuder.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Tjena,
      Det där har du tagit fritt ur luften. Johnson & Johnson har gjort rigorösa kontroller av barnpudret i bortåt 50 år. Internt och externt. Alla tester visar att det inte innehåller asbest. JNJs egna tester såväl som andra.
      Än så länge finns det alltså inget som styrker de påståenden som finns. JNJ har förlorat några mål i lägsta instans men de har vunnit en paradseger i högre instans som avfärdar målen eftersom det inte finns några belägg för påstående om asbest i barnpudret.

      Aktiekursen har tagit stryk till och från på sistone i spåren av de här skriverierna men den har repat sig.

      Mvh petrusko

      Radera

Kort om optionsstrategin i JGPI

  Reklam: Inlägget innehåller reklamlänk till Avanza. I slutet av 2023 lanserade JPMorgan en börshandlad fond med global inriktning och en o...