onsdag, april 24, 2019

Investor rapport Q1 2019 - Framtida utdelning


Idag presenterade investmentbolaget Investor sin rapport för det första kvartalet 2019 och som vanligt för investmentbolag är det ju inte lika stor av en händelse som för "vanliga" bolag. Utvecklingen på börsen för de noterade innehaven är ju känt sedan tidigare och substansvärdet går att följa löpande. Men visst går det att hitta intressanta data och info i rapporten.

Bolaget höll en presentation av rapporten och där fick direktören för Mölnlycke gott om tid att presentera bolaget. Han heter för övrigt Richard Twomey och har varit VD på Mölnlycke sedan 2014. Innan var han VD för en del inom Johnson & Johnson.
Jag tycker att Mölnlycke är en mycket fin tillgång i Investor och presentationen befäste min tro på bolaget. Det här lär vara en fin tillgång på mycket lång sikt. En vinnare på megatrender som ökat välstånd, befolkningstillväxt mm. Mölnlycke utgör ungefär 14 procent av Investors totala tillgångar.

Per siste mars var justerat substansvärde 532 kronor per aktie.
Skuldsättningsgraden var 5,3 procent vilket är i nedre delen av målet på 5-10 procent.
Den onoterade delen redovisade en mycket stark resultatutveckling om +25 procent.

Nu så till det här med framtida utdelning som jag vill lägga några rader på och lyfta fram intressant data. Under det första kvartalet tog Investor emot cirka 4,5 miljarder i utdelning från de noterade innehaven och de räknar med att ta emot 9,5 miljarder under 2019 (9,7 mdr inklusive SEB extrautdelning). Detta är i runda slängar 9,2 procent mer än föregående år då de tog emot 8,7 miljarder kronor.
Med starkt resultat i de onoterade innehaven också under året kan man med rätta förvänta sig höjd utdelning även nästa år från Investor. De har höjt sin utdelning med en krona i flera år nu och under 2019 betalar de 13 kronor fördelat på 9 kronor i maj och 4 kronor i november.
Visst skall man förvänta sig minst 14 kronor nästa år. Det skulle betyda en utdelningstillväxt om 7,7 procent från nuvarande 13 kronor.

Länk till Investor hos Avanza (affiliatelänk).

Info om affiliatelänkar.

4 kommentarer:

 1. Hej Petrusko !
  Vad har du för tankar kring AT&T i dagsläget ?
  Vänligen //tony

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hej Tony,
   Tack för din kommentar. Jag tror på AT&T på sikt och tycker den är attraktiv nu. Den backar en del idag på rapporten då de tappar TV-abonnenter i snabbare takt än marknaden förväntat. Inget som ger anledning till oro här inte. De är så himla mycket mer än kabel-TV och just den där TV-businessen är väntat att den backar, det blev bara lite mer back än marknaden trott.

   Mvh petrusko

   Radera
  2. Tack för svar, Petrusko. Senast igår köpte jag mera i AT&T. Köpte 10 stycken och nu har jag totalt 30 stycken, vilket utgör cirka 1,5% av min portfölj. Så nu sitter jag och svär lite för mig själv att jag inte väntade så jag kunde köpa ikväll istället och utnyttja dippen. Nåväl - så kan det vara ibland.
   Tyvärr är jag full investerad för tillfället. Förvisso kunde jag sälja av lite av vissa innehav som gått mycket bra (-såsom Procter&Gamble +40% eller Berkshire Hathaway +34%)för att frigöra likvider att öka i AT&T. Men ärligt talat har jag ingen större lust att sälja av i dessa innehav. Nåväl. Imorgon kommer lönen, och då kommer det in nya pengar på kontot. Men då har jag tänkt lägga merparten på att köpa mer i Sampo.

   Radera
 2. Bra kommenterat om rapporten. härligt läsa dina inlägg. Mvh

  SvaraRadera