Videopresentation av Svolders rapport för kvartal 2 2018/2019


Investmentbolagets VD Ulf Hedlundh presenterar rapporten för det andra kvartalet. Han pratar om prestandan, förändringar bland innehaven, generellt kring marknad och en del generellt om investmentbolag.

Svolder har inriktning mot små och medelstora bolag och har historiskt presterat väldigt bra. Dels är det så att småbolag som grupp presterar högre avkastning än breda börsindex och dessutom så är Ulf med sitt team väldigt duktiga på det de gör. Resultatet är en riktigt god avkastning sedan bolagets start 1993.

Videon är på 8 minuter och håller en okej bild och ljudkvalitet. Man skulle kunna pynta 20-30.000 kronor och producera den här korta videon med kickass ljud och bild men för ett litet bolag som Svolder är det helrätt att tänka kostnadseffektivt och välja en rimlig kvalitet som inte kostar skjortan. Bra gjort där Svolder.

Länk till Svolder hos Avanza (affiliatelänk).

Info om affiliatelänkar.

9 kommentarer:

 1. Hej! Bra blogg! Vet du om fonder, typ Xact Högutdelande, redovisar substansvärdet per fondandel? Ungefär som investmentföretagen gör. /Anders

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hej Anders,
   Tack för din kommentar och kul att du gillar bloggen. Japp och för fonder kallas det NAV som står för Net Asset Value. Faktiskt så handlas den här fonden Xact Högutdelande stadigt i linje med sitt NAV eftersom de har market makers med uppdrag att göra just så.

   SÅ i runda slängar är kursen samma som NAV men vill man ha på öret exakt så finner man det hos fondebolaget. Checka in länken nedan:

   http://www.xact.se/etf-utbud/Aktiemarknad/XACT-Hogutdelande/

   Mvh petrusko

   Radera
 2. Jag iaf. känner mig tryggare av att veta att ett bolag inte väljer lägga "mina" pengar på ngn flashig 8 minuters video :). Svolder känns bra i portföljen som ett substitut till en small/mid cap fond.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Nä, men man kan ju välja att inte filma mot ett fönster.
   /Henrik

   Radera
 3. Dax byta Investor A mot B!

  SvaraRadera
 4. Är det värt att köpa akelius preff på 345kr ? Vilka preffar är värda att köpa nu tycker du

  SvaraRadera
 5. Tack för tipset :) *thumbs up*

  SvaraRadera
 6. hoppas du gör en blogginlägg när du köper svolder, som latour uppskattas!

  SvaraRadera
 7. Jag har tyvärr lite svårt att höra vad han säger där. Det blir lite ekoljud när han pratar.

  SvaraRadera

Jag äger Hufvudstaden

Länge har jag suktat efter att äga Hufvudstaden, fastighetsbolaget med de bästa fastigheterna i Sverige. De äger inte så många kåkar man ...