tisdag, februari 19, 2019

Rich Dad Poor Dad


Jag har lyssnat på boken Rich Dad Poor Dad och jag fann den faktiskt på Youtube av en händelse när jag tittade på en finansvideo. Boken har blivit något av en klassiker inom finanstemat och är skriven av Robert Kiyosaki. Den har funnits ute i många år och jag har hört talas om den väldigt många gånger genom åren. Först nu tog jag tillfället att plöja igenom hela boken.

Boken är på sitt sätt ganska käck men den är jobbig på det viset att budskapet den vill nå fram med förmedlas direkt i början och sedan upprepas samma sak om och om igen igenom hela boken.

Det viktiga budskapet den vill få fram är att man skall låta kapital arbeta åt en själv. Man skall inte arbeta för kapitalet. Starta företag, äg aktier, fastigheter osv. Det är grejen med den här boken i korta ordalag.

Är han på riktigt? Är en fundering som poppar upp i mitt huvud när jag läser den här boken. Han berättar de mest klyschiga berättelserna som inträffade för 60 år sedan. Han berättar dem in i minsta detalj på rena "Rain man" sättet. Kanske han är Rain man vad vet jag. Jag får i vart fall ingen genuint intryck av Robert Kiyosaki och hans story.

Den här boken kan man skippa helt och hållet.

12 kommentarer:

 1. Amerikaner är experter på att säga enkla saker men väääldigt många ord. :-)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tjena,
   Ja de kan verkligen dra ut på det alltså. Jag läste en bok av JOel Greenblatt där man kunde snappa upp det boken ville förmedla på en enda sida i slutet. Allt annat var bara lull lull. Just den boken var hans sämst säljande bok (I wonder why...) medan hans övriga böcker är jättebra. Just nu minns jag inte namnet på boken dock =/

   Mvh petrusko

   Mvh petrusko

   Radera
  2. Hallå petrusko. Det är väl denna du menar: "
   Big Secret for the Small Investor"? Bra att du sade det för den var på min "att läsa lista"

   Mvh
   /Antonios

   Radera
 2. Tar bara folk med sig det mindset boken förmedlar är mycket vunnit. Det känns dock som om det kommit bättre böcker på senare tid. Vicki Robins - "Your Money or Your Life" är dock tidigare och mycket bra. Det var boken som agerade murbräcka åt mig och fick mig att förstå investeringar och värdet i tid.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hello,
   Det är ett bra budskap boken har och absolut som du säger. Tar man med sig det budskapet har man gjort en stor vinst. Jag har hört om boken Your Money or Your Life men inte läst den. Skall spana in den. TAck för tipset

   Mvh petrusko

   Radera
  2. Jag kom halvvägs igenom den i somras. Man fattar rätt snabbt vad den vill förmedla, och sedan är det ord, ord, ord in absurdum.

   Radera
 3. En bra bok, men som du säger så känns det lite för mycket

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hej Sonny,
   Ja precis. Ja ja, budskapet i den är ju riktigt bra så man kan ju härda ut med det där runt i kring som man inte gillar. En annan bok på liknande tema med bra budskap och mind set är The Richest Man in Babylon och den tycker jag är väldigt bra.

   Mvh petrusko

   Radera
 4. Jag läste den för ca 10 år sedan och var inte så imponerad, trots att jag faktiskt lärde mig en del och delvis följer hans råd än idag.

  Han har rent tekniskt oftast inte fel men han framstår som en oempatisk, elitistisk besserwisser som skryter mycket och framhäver sig själv som en tuffing som har uthärdat livets hårda skola och blivit lyckad, så alla som inte lyckas lika bra har bara sig själva (och/eller sina föräldrar) att skylla. En riktig machoekonom.

  SvaraRadera
 5. Jag tycker boken är bra och läsvärd. Dock mest för den yngre och inte så ekonomiskt erfarne. Önskart att jag läst boken tjugo år sedan.

  SvaraRadera
 6. Bokens budskap är det inget fel på tycker jag, även om den är grundläggande och du definitivt inte tillhör målgruppen :) På amerikanskt vis blir det många sidor, som en slags roman. Men budskapet borde läras ut redan i svenska grundskolan till alla tycker jag.
  Mvh investera-pengar.blogspot.com/

  SvaraRadera
 7. Författaren är lite av en scam artist (googla) och han pladdrar på in absurdum. Diverse extremt långsökta historier i boken. Några uppenbara fabrikationen. Skippa denna bok, finns bättre.

  SvaraRadera